FORBUD: India vil stoppe kommersiell surrogati. Illustarsjonsfoto: Mansi Thapliyal, Reuters, NTB Scanpix.

India vil forby surrogati for utlendinger

India vil ikke lenger tillate surrogati for utenlandske borgere.

«Regjeringen støtter ikke kommersielt surrogati», skriver Indias regjering i en erklæring til landets høyesterett, som for tida har en sak om surrogatibransjen oppe til behandling.

Det er kun indiske par som skal kunne benytte seg av surrogati, fastslår regjeringen, som bekrefter at kommersielle surrogatitjenester blir forbudt. «Ingen utlendinger kan benytte seg av surrogatitjenester i India.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

India har lenge signalisert at de ønsker å stramme inn på den sterkt økende surrogatitrafikken, og i forrige måned ba høyesterett regjeringen om å komme med nye reguleringer for bransjen.

India er ett av relativt få land som har tillatt kvinner å bære fram barn for andre mot betaling. Flere tusen barnløse utlendinger har benyttet seg av tilbudet, som vanligvis foregår ved prøverørsbefruktning og overføring av embryoer.

Sent tirsdag kveld indisk tid sendte Indian Council of Medical Research (ICMR) ut en melding til alle surrogatklinikkene i India om at det ikke lenger er lov å ha utenlandske pasienter, skriver Nettavisen.

Dermed gjenstår kun den formelle behandlingen i parlamentet for å vedta den nye surrogatiloven. Regjeringen varsler at dette vil ta noe tid. (©NTB)

Les også
Disse jentene kan aldri kjenne seg helt tryggeVoldtekter i India
Les også
Vil du virkelig støtte Operasjon Dagsverk 29. oktober?
Les også
– Godt å få fram sanningaRettssak