En druknet mann ligger på stranda etter å ha blitt skylt i land på Lesvos. Bildet ble tatt søndag. Foto: Giorgos Moutafis / Reuters / NTB scanpix

Gravlunden på Lesvos er full

Det finnes ikke lenger plass til å stede druknede flyktninger og migranter til hvile på den greske øye Lesvos. Flere titall lik må i stedet lagres i en kjølekonteiner.

Ifølge en lokal biskop vil det ta to-tre år å få tak i et jordområde der det kan etableres en ny gravlund. Men øyas ordfører Spyros Galinos håper på raskere hjelp og tok saken opp med statsminister Alexis Tsipras da han onsdag besøkte øya.

LES: Hellas: 21 døde i forlis i Egeerhavet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nesten 500 personer har så langt i år mistet livet i Egeerhavet mens de har vært underveis fra Tyrkia til Hellas. Mange av dem har druknet på den korte, men farlige strekningen som skiller Lesvos fra Tyrkia. Minst 80 druknet i forrige måned, mange av dem barn.

Så sent som onsdag ble ytterligere fem mennesker plukket døde opp fra havet, deriblant en kvinne og to barn, ifølge den greske kystvakten.

På likhuset på Lesvos fortviler de ansatte.

– I morgens tok vi imot ytterligere fem døde. Denne tragedien må ta slutt, sier Thodoris Noussios, som arbeider ved likhuset.

For tiden oppbevares 50 døde i likhuset og i en kjølekonteiner utenfor sykehuset. Den har private givere betalt for.

80 uidentifiserte flyktninger og migranter er gravlagt på øyas kirkegård.

Myndighetene på Lesvos erklærte tirsdag denne uken en tredagers sørgeperiode til minne om alle som har druknet idet de har forsøkt å ta seg til øya.

Les også
Tusk innkaller til nytt toppmøte om flyktningkrisen
Les også
Nesten 200 asylsøkere til Norge over Storskog tirsdag
Les også
Storaksjon mot menneskesmuglere i Tyskland
Les også
– Snart har de siste kristne reist fra IrakKristne i Irak
Les også
Når politiske vedtak innhentes av realitetene