Venstre-leder Trine Skei Grande ba i en tale på Venstres landsstyremøte lørdag om at Ap må snu i innvandringspolitikken slik at Sylvi Listhaug ikke lenger skal få flertall for sin innstrammingslinje. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Grande med invitasjon til Ap i innvandringspolitikken

Venstre-leder Trine Skei Grande ber Arbeiderpartiet om å snu i innvandringspolitikken slik at Sylvi Listhaug ikke lenger skal få flertall for sin innstrammingslinje.

– Jeg vil utfordre Arbeiderpartiet. Kom tilbake til den humane linjen, kom tilbake til sentrumspartiene og lag flertall med oss, sa Grande da hun talte til Venstres landsstyremøte lørdag.

Hun tok et oppgjør med Fremskrittspartiets innvandrings- og integreringsminister. Men like viktig er støtten som Arbeiderpartiet ga pakken med innstrammingstiltak, mente hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Venstre mer enn halvert på ny måling

– Man kan mislike retorikken til integreringsministeren, men det er Arbeiderpartiet som har gitt henne flertall, sa Grande.

Hun viste til tiltak som tilknytningskrav, fjernet visumfrihet, at asylsøkere kan bli sendt tilbake til internflukt i eget land. Noe av det Venstre-lederen fant mest alvorlig, er situasjonen for enslige, mindreårige asylsøkere og den omstridte alderstestingen.

– De ga Listhaug full backing på hele innstrammingslinjen. Selv om alle høringsinstanser sa det var feil, selv om det var brudd på folkeretten, gjorde det ikke inntrykk, sa Grande.

Les også
Fremskrittspartiet kraftig fram på ny måling
Les også
Regjeringen angripes for «kronisk mangel på prioritering»
Les også
Bibelsk budsjettdebatt
Les også
Er du rik, trur alle at du veit...
Les også
Venstre mer enn halvert på ny måling