Politiet mistenker at domkirken (bakgrunnen) i Bergen ble forsøkt påtent natt til onsdag. Foto: Lloydsla.de/CC/Flickr

Domkirken i Bergen trolig forsøkt påtent

Politiet mistenker at domkirken i Bergen ble forsøkt påtent natt til onsdag. Det ble søkt med hunder gjennom natten, men så langt er ingen pågrepet.

– Vi hadde sporutgang med hund fra åstedet, vi forsøkte å finne personer som kan knyttes til brannen, men vi har ikke funnet noen i natt. Det er ingen mistenkte i saken så langt, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Hordaland politidistrikt til NTB.

Store patruljer har søkt etter en mulig brannstifter gjennom natten. Politiet ønsker tips om noen har sett noe mistenkelig i området rundt domkirken i Bergen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politi og brannvesenet rykket ut til domkirken i ettiden etter at en automatisk brannalarm ble utløst, meldte Bergens Tidende.

– Ved kontroll av automatisk brannalarm fra domkirken ble det funnet flammer ved en dør. Branntilløpet er slukket, skriver 110-sentralen i Hordaland på Twitter.

– Ikke naturlig

Til NTB opplyser operasjonsleder Halleraker at politiet har gjort undersøkelser på brannstedet. Så langt tyder ingenting på at brannen kan ha oppstått naturlig.

– En kan aldri være sikker på noe, men alt tyder på at brannen er påsatt. Det er ikke sikkert den er påsatt med vilje, det kan være andre grunner til at noen har tent på, men det blir spekulasjoner, sier Halleraker.

Branntilløpet var i en tredør på baksiden av kirken.

– Det er oppetter en tredør i en kirke som ellers er av stein. Da er det ingen naturlig grunn til at det skulle begynne å brenne av seg selv, sier Halleraker.

Ingen store skader

Det var både røyk og flammer da brannmannskapene kom fram til kirken, men ifølge politiet klarte den gamle domkirken seg greit.

– Det er selvsagt litt sot, men kirken har ikke fått noen alvorlige skader. Det er heller ingen store vannskader etter slukkingen, sier operasjonslederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bergen domkirke er en langkirke i stein fra 1150. Den har vært utsatt for flere branner på både 1200-, 1400- og 1600-tallet. Den ble restaurert i 1883 og 1884, ifølge Bergen byleksikon.

Les også
Tror ikke på fred
Les også
B'Tselem: Israelske soldater skjøt ubevæpnet 17-åring bakfra
Les også
– Netanyahu vil gjøre alt for å stanse Iran-avtale
Les også
«En forfærdelig kristendom»
Les også
Flere jøder er pågrepet etter kirkebrann i Israel