Storbritannias innenriksminister Theresa May vil at syriske flyktninger får komme til Europa etter å ha blitt valgt ut i flyktningleire i Syrias nærområder. Her snakker hun under De konservatives landsmøte i Manchester tidligere i uken. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

– EU må få fortgang i retur av grunnløse asylsøkere

EUs innenriksministre møtes torsdag for å drøfte tiltak mot misbruk av asylinstituttet. – Det må gjøres mer for å få sendt økonomiske migranter hjem igjen, mener Storbritannias innenriksminister Theresa May.

– Det at folk tar den farlige reisen til Europa, betyr ikke at de kan bli værende i Europa. Vi må bryte denne koblingen, sa May idet hun ankom EUs justis- og innenriksministermøte i Luxembourg.

Hun mener også at det må slås hardere ned på mennesker som ifølge May misbruker asylinstituttet, og hun mener at Storbritannia har mye positivt å vise til på dette området.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun forsvarer den britiske linjen som går ut på at flyktninger bør hentes direkte fra leire i Syrias naboland, i stedet for at man omfordeler flyktninger som allerede har tatt seg til Hellas og Italia, til andre medlemsland, slik EU-kommisjonen går inn for.

Forslagene som skal legges fram under ministermøtet, går blant annet ut på å øke medlemslandenes evne til å returnere personer som anses som økonomiske migranter. Det legges opp til både mer frivillig retur og tvungne deportasjoner.

Les også
Nesten 5.000 asylsøkere i september
Les også
Syriske flyktninger drar hjem - og så til Europa
Les også
Brende får kritikk for å kutte i langsiktig bistand
Les også
25 millioner kroner mer til enslige mindreårige asylsøkere
Les også
Regjeringen øker budsjett mot radikalisering