Vokalist Mark Hall i Casting Crowns kan igjen gjøre det han liker best - å synge og forkynne evangeliet. Foto: Gmcentral.com, Flickr Creative Commons

Casting Crowns-vokalist er kreftfri

Sanger Mark Hall er igjen opptatt med å lage musikk og gå på turné.

Vokalist Mark Hall i Casting Crowns, som regnes for å være verdens største kristne band, er igjen opptatt med å lage musikk og gå på turné etter at han vant over kreften, skriver Christianity Today.

Les: Brylluppsanger gjorde gospel-Beethoven

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere i år fikk vokalisten påvist kreft i høyre nyre. Hall og kona Melanie var åpne om hans kamp mot kreften, og meddelte blant annet på Facebook at Hall hadde store smerter og pusteproblemer, at ekteparet gjennomgår en veldig vanskelig tid sammen som følge av sykdommen.

Vokalisten skrev også at han ville sette pris på sine troende fans bønner.

Overvant kreften

Det kristne musikknettstedet Breathe Cast fanget opp bandmedlemmene under K-LOVE Fan Awards i starten av juni, der Hall bekrefter at han har det bra og at han er tilbake og kan gjøre det han liker best – å synge og dele evangeliet.

– Det var en langsom prosess, men jeg er tilbake i salen, og vi er på veien igjen og gjør vår studenttjeneste. Så det var et interessant år, sier han til nettstedet.

Les: Bill Johnson og Guds nærvær

Fikk massiv støtte

Hall mottok tonnevis med støtte fra kristne i løpet av sin operasjon tidligere i år. Vokalisten selv og resten av hans familie og venner var optimistiske til at han ville overvinne ildprøven, noe han også gjorde.

Bandets fiolinist og vokalist Melodee DeVevo sa at prøvelsene som Hall måtte møte også var en vanskelig tid for resten av medlemmene i bandet.

– Vi er i utgangspunktet en stor familie. Det er bare utrolig å se kraften i bønn når du ser dem blir besvart. Det har vært en stor velsignelse for meg personlig å ha privilegiet av å be for en av mine beste venner, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Avslører ny plate

Casting Crowns reiste umiddelbart på turné igjen etter at Hall kom seg etter kreftoperasjonen. Bandet ble også nominert til prisene «Group / Duo of the Year» og «Artist of the Year» under K-LOVE Fan Awards.

Når det gjelder hva som er det neste for Casting Crowns, avslører Hall at de vil bli spilt inn en live-plate i sommer, og at de begynner på en ny lovsangsplate neste år.

Mange priser

Casting Crowns ble startet i 1999 av Mark Hall da han var ungdomspastor i First Baptist Church Daytona Beach i Florida i USA. Mark har siden starten vært bandets vokalist, og fire av bandets medlemmer er i dag aktive i tjenesten i «Eagle's Landing First Baptist Church» i McDonough, Georgia, etter at bandet flyttet dit i 2001.

I 2002 laget bandet sitt debutalbum, med tittelen «What If the Whole World Prayed». Sammen med Steven Curtis Chapman laget de året etter albumet «Casting Crowns». I fjor kom Casting Crowns ut med deres niende albumet «Thrive».

Bandet har i løpet av karrieren solgt mer enn fem millioner album og har mottatt til sammen 20 priser. Den populære gruppen har også en sang med tittelen «Praise Him in This Storm» som har mer enn 11 millioner visninger på YouTube.

Les også
Bryllupssanger gjorde gospel-BeethovenSamuel Ljungblahd
Les også
Mitt liv som Jerusalem-fan
Les også
Journalist beskyldes for å ha diktet opp krigsreportasjer
Les også
Bill Johnson og Guds nærvær