Krigere som har sluttet seg til den ekstreme gruppen IS, islamsk stat. Stringer / Reuters / NTB Scanpix

IS truer med å styrte Hamas på Gazastripen

Islamsk stat (IS) truer med å ta over kontrollen på Gazastripen.Terroristgruppen truer i en video med å ødelegge både Israel, Hamas og Fatah. IS-terroristene mener Hamas ikke er strenge nok i praktiseringen av islamsk lov.

I en video laget av IS i Syria truer gruppen med å ødelegge både Israel, Hamas og Fatah. Meldingen henvender seg direkte til «Hamas' tyranner».

– Vi vil utrydde den jødiske staten og dere og Fatah. Alle sekularistene er ingenting, og dere vil bli overkjørt av våre masser som kommer snikende, sier et maskert IS-medlem i videoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Sharia-lovene vil bli innført på Gazastripen på tross av dere. Vi sverger på at det som skjer i Levanten i dag, og spesielt i Yarmouk-leiren, vil skje på Gazastripen, sier vedkommende.

Yarmouk-leiren er en bydel ved Damaskus som opprinnelig ble bygd opp av palestinske flyktninger. Den har under borgerkrigen vært kontrollert av militante palestinere og andre opprørsgrupper. Tidligere i år forsøkte IS-krigere å innta området, som er beleiret av syriske regjeringsstyrker, og som under borgerkrigen har vært preget av stor nød.

Levanten brukes for å betegne et område i Midtøsten som omfatter Syria, Libanon, Jordan, Israel, Gazastripen og Vestbredden.

Les også
– IS har halshogd kvinner for første gang
Les også
Syria-krigere ber PST om hjelp til å komme hjem
Les også
– IS har henrettet over 3.000 i Syria på ett år
Les også
– Gjerningsmannen i Sousse hadde medhjelpere
Les også
UNHCR: 137.000 har krysset Middelhavet hittil i år