Utenriksministeren til Israel for å be om nye forhandlinger

Søndag og mandag besøker utenriksminister Ine Eriksen Søreide Israel og De palestinske selvstyreområdene. Hun vil be partene gjenoppta forhandlinger om en tostatsløsning. 

– Situasjonen i regionen blir stadig mer krevende. Kun en forhandlet tostatsløsning kan legge grunnlag for en varig fred mellom israelerne og palestinerne. Formålet med Norges sterke engasjement – både politisk og gjennom bistanden – er å bidra til at tostatsløsningen blir realisert, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

I Israel skal Eriksen Søreide møte president Reuven Rivlin, statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Avigdor Lieberman og minister for regionalt samarbeid Yitzhak Hanegbi. Hun skal også besøke minnesenteret for holocaust, Yad Vashem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Ramallah skal hun møte president Mahmoud Abbas, statsminister Rami Hamdallah, finansminister Shukri Bishara og forhandlingsleder Saeb Erekat. På programmet står også et møte med generalmajor Kristin Lund, som leder FNs observatørkorps i Midtøsten, og biskop Munib Younan.

– Jeg ser fram til å videreføre den gode dialogen som Norge har med israelske og palestinske myndigheter. I møtene vil jeg understreke betydningen av at partene gjenopptar forhandlinger om en tostatsløsning.