Khalid Ahmed var til stede under rettssaken mot Anders Behring Breivik i mai 2012. Ahmed var en av de overlevende på Utøya, men mistet sin ene bror i terroren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Khalid Ahmed blir kastet ut av Norge

Khalid Ahmed Taleb (39) blir kastet ut av Norge etter at han oppga falsk identitet da han kom til Norge som asylsøker i 2002. Anken hans er avvist av Utlendingsnemnda (UNE).

Den tidligere Ap-politikerenKhalid Ahmedinnrømmet i 2013 at han løy om hvor han kom fra da han fikk opphold i Norge i 2002. Han kom ikke fraSomalia, slik han oppga til norske myndigheter, men fraDjibouti.

Med falsk identitet ble Ahmed en profilertlokalpolitiker iHamar og Hedmark, der han har representertArbeiderpartiet både i kommunestyret og på fylkestinget i Hedmark

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Høsten 2013 ble 39-åringen, som har skiftet navn til Benjamin Ahmed, utvist fra Norge og fratatt statsborgerskapet. Vedtaket ble anket, og nå har lokalpolitikeren i Hamar fått avslag på anken, skriverHamar Arbeiderblad, som siterer Ahmeds Facebook-side.

Ahmed sier følgende en kort kommentar til NRK:

– Jeg er ikke så trist, fordi jeg var 50 prosent forberedt på avslag, men, men, it's life.

På grunnlag av de falske opplysningene fikk også hans to yngre brødre og foreldrene til Ahmed opphold i Norge.

Norske utlendingsmyndigheter vurderer også utlendingssakene til hans gjenlevende bror og hans foreldre, skrevVG i november i fjor.

Ahmed overlevdeUtøya-massakren, men mistet sin ene bror.