Andreas skal lede ImF Ung

Andreas Evensen blir ny leder i ImF Ung. Han er gift og har tre barn og kommer fra jobben som barne- og ungdomsleder i Midthordland Indremisjon.

Styreleder Thor Einar Skregelid begrunner ansettelsen med at Evensen er kjent fraIndremisjonsforbundet og har god faglig ballast.

– Blant annet har han utdanning i teologi og god erfaring som forkynner og ungdomsarbeider i ImF. Det blir en stor oppgave å ta over etterKenneth Foss, som har vært leder i 19 år, sier han tilSambåndet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Evensen sier til Dagen at han ser fram til å lede organisasjonen i det han ser som en ny tid. Konkret nevner han kirkesituasjonen og fokus på forsamlingsbygging.

Han opplever at den største utfordringen i dag er at mange barn og unge slutter å gå i kristne sammenhenger når de blir voksne. Det er en trend han håper å kunne motvirke. Blant annet jobber organisasjonen med å innføre et nytt barne- og ungdomsopplegg fra USA. Det fokuserer på grundig bibelundervisning og på nære relasjoner mellom barn og ledere og mellom forsamlingen og hjemmet.

– Å jobbe med overgangene er noe av min hovedmotivasjon, forklarer han.

Evensen forteller at han trives godt med å jobbe med barn og unge. Ikke minst liker han åpenheten og responsen de gir.

– Hvordan skal du greie å påvirke en hel organisasjon?

– Jeg tenker at jeg først og fremst må jobbe med de ansatte i kretsene. Slik kan jeg være med og påvirke. I tillegg ønsker jeg å bidra til å få fram nye ledere, sier han.