Palestinske kvinner med palestinske flagg marsjerer mot Gazastripens grense mot Israel under en protest tirsdag. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix

Flere tusen kvinner protesterte på Gazastripen

Tusenvis av palestinske kvinner demonstrerte tirsdag kveld langs gjerdet mellom Gazastripen og Israel. 17 skal ha blitt skutt og såret, ifølge Hamas.

Kvinnene kom i busser fra hele den palestinske enklaven, og mange av dem hadde med seg barna sine. Demonstrantene bevegde seg i grupper inntil 50 meter fra de tungt bevoktede gjerdene, melder nyhetsbyrået AFP.

17 mennesker ble skutt og såret av israelske soldater, ifølge helsedepartementet på Gazastripen, som er en del av Hamas.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En israelsk militærtalsmann bekrefter at det har vært trefninger.

Palestinsk medisinsk personell og meddemonstranter evakuerer en kvinne som ble truffet av skudd fra israelske soldater under en protest ved Gazas grense til Israel. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix

Siden slutten av mars har befolkningen på Gazastripen demonstrert ukentlig ved grensa. Tirsdagens protest er den første massemobiliseringen av kvinner, ifølge AFP.

De siste tre månedene er minst 138 palestinere skutt og drept av israelske soldater på grensa mellom Gazastripen og Israel.

Blant de drepte er også barn, helsepersonell og journalister.

En palestinsk demonstrant som deltar i kvinnedemonstrasjonen mot Israel ved Gazas grense tirsdag. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix

Til tross for at flere av demonstrantene kaster brannbomber, eksplosiver og steiner mot de israelske soldatene, samt tenner på drager og sender dem over grensegjerdet med det formål å starte en brann på israelsk side, har ingen israelere mistet livet i uroen.

Israelske myndigheter mener maktbruken er nødvendig for å beskytte landet mot det de mener er islamistbevegelsen Hamas' forsøk på å infiltrere Israel.

Les også
Hvil i fred, Layla
Les også
Israel: Palestinere skutt etter at de krysset Gaza-grense
Les også
Israelske fly angrep mål på Gazastripen
Les også
Israelske medier: Hamas betalte foreldre for for å lyve om dødsårsaken til spedbarn
Les også
Israel: Hamas spionerte på soldater med VM-app
Les også
NRK tar ikke selvkritikk for Gaza-dekning