En 19 år gammel mann ble funnet død i Timberlea i den canadiske provinsen Nova Scotia fredag. Samtidig avdekket politiet planer om massedrap i Halifax. Foto: Darren Pittman / Reuters / NTB scanpix

Canada: Tre personer pågrepet for massedrapsplaner

Canadisk politi har pågrepet tre personer og avverget et planlagt massedrap i Halifax på den canadiske østkysten. En av de mistenkte ble funnet død.

En 19 år gammel mann fra den lille byen Timberlea og en 23 år gammel kvinne fra den amerikanske byen Geneva i Illinois var blant dem som sto bak planene, opplyser politiet. To andre personer skal også være involvert.

«De hadde tilgang til skytevåpen, og de hadde til hensikt å gå til et offentlig sted i Halifax-regionen lørdag med det mål å åpne ild for å drepe folk og så seg selv», heter det i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er en gruppe individer som hadde tenkt å utføre en forferdelig handling og så ta sine egne liv, sa politisjef Brian Brennan i Nova Scotia på en pressekonferanse.

Ikke terror

Politiets har ikke nevnt noe mulig motiv for den planlagte skytingen, men det er trolig ikke snakk om terrorisme.

En 17-årig gutt og en 20 år gammel mann skal også ha vært involvert i angrepsplanene. Den 19 år gamle mannen ble funnet død i en bolig fredag morgen, mens 20-åringen og den 23 år gamle kvinnen ble pågrepet på flyplassen i Halifax. 17-åringen ble pågrepet et annet sted.

«Vi tror vi har pågrepet alle personene i denne saken og avverget trusselen. Vi leter ikke etter noen flere mistenkte på nåværende tidspunkt», heter det i uttalelsen fra politiet.

Avslørt av tips

Politiet i Nova Scotia sier at det var et tips som ledet dem til de fire personene, melder den canadiske kringkasterenCBC.

– Jeg kan fortelle at det var et tips, en kilde i befolkningen, som startet den første etterforskningen, forteller Brennan, og han sa at politiet mottok tipset torsdag morgen.

– Jeg vil ikke karakterisere det som terrorisme. Jeg vil kalle det en gruppe individer som hadde enkelte forestillinger og var villige til å utøve vold mot folk, la politisjefen til.

Han sa ikke hvilken type forestillinger det var snakk om, men understreket av det ikke var «kulturelt basert».