Livets Ord ber om tilgivelse for gamle synder

– Dette renser luften, sier sjefredaktør Lukas Berggren om at Livets Ord søndag ba om tilgivelse for feil og mangler gjennom menighetens 33 år lange historie. Se video.

Livets Ord-pastor Joakim Lundqvist la under gudstjenesten søndag fram seks punkter med en rekke underpunkter som alle munnet ut med en bønn om tilgivelse, skriver den svenske avisa Dagen.

Lundqvist overtok som hovedpastor for Livets Ord i Uppsala i Sverige etter Ulf Ekman som 22. mai 2014 forlot menigheten og ble katolikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Har sittet langt inne

Sjefredaktør Lukas Berggren i avisa Världen Idag var til stede da Lundqvist ba om tilgivelse på vegne av menighetens ledelse.

– Er det oppsiktsvekkende at Livets Ord går så tydelig ut?

– Det burde ikke være oppsiktsvekkende at noen kristne ber om tilgivelse for noe man har gjort, heller ikke Livets Ord. Men dette blir stort siden noen har oppfattet at det har sittet så langt inne å beklage åpenbare feil. Derfor vil det for mange være oppsiktsvekkende, sier Berggren.

Han tror at Joakim Lundqvist har ventet en stund med å komme utspillet for at det først skulle bli tilstrekkelig stille omkring menigheten.

– Han har ikke ville at dette skulle bli knyttet opp til en skandale. Han har ventet på en luke der det bare var dette som skulle sies. Jeg synes det er bra.

Livets Ord er en stor kristen menighet i nordisk målestokk. Det kan være opptil 3000 mennesker på søndagsmøtene der. Han vet ikke om at det har vært tilsvarende store oppgjør med fortidens feilgrep i kirkesamfunn og forsamlinger.

Se video: Her går Livets Ord-pastor Joakim Lundqvist ned på kne og ber om unnskyldning (spol fram til ca. 48.50 i opptaket fra søndagensprekenen i menigheten):