Drapstiltalt 16-åring sier han hatet 14-åringen

16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand i desember i fjor, fortalte i retten mandag at han hadde hatet 14-åringen Jakob Hassan ganske lenge. 

16-åringen er tiltalt for å ha knivstukket Jakob Hassan og Tone Ilebekk (48) i skolegården til Wilds Minne skole i Kristiansand 5. desember i fjor. Mandag formiddag startet han sin forklaring i Kristiansand tingrett. Tiltalte snakket lavt, og aktor ba ham sette seg nærmere mikrofonen.

Etter en oppfordring fra dommeren om å fortelle litt mer om den drepte Jakob Hassan, forteller 16-åringen at han hadde hatet avdøde ganske lenge, blant annet fordi Hassan skulle ha stjålet penger fra ham. I aktors utspørring i etterkant av tiltaltes forklaring, sier 16-åringen at det skal dreie seg om et beløp på 600 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

16-åringen forklarer videre at drapsdagen startet som en vanlig dag, men at han uten å tenke noe særlig over det, tok fram en kniv og la den i sekken før han gikk til skolen. Tiltalte forklarer at han ville møte den drepte 14-åringen og be om å få igjen pengene sine.

Senere samme dag dro tiltalte til byen. Hassan var da tilfeldigvis på vei til byen selv, og tiltalte spurte om de kunne møtes. 16-åringen forteller at han da hadde tenkt at han ville true eller banke Hassan. Han tok også kniven ut av sekken og la den i lomma.

De to møttes, og etter en stund endte de på Wilds Minne skole, hvor knivstikkingen fant sted. Tiltalte forklarte i retten hvordan han først knivstakk Hassan, deretter Ilebekk etter at hun hadde kommet bort for å se om alt sto bra til med Hassan, som da lå på bakken. 16-åringen løp fra åstedet og kastet kniven inn i en skog.

Senere samme kveld så han på nyhetene, hvor dobbeltdrapet ble omtalt. På spørsmål fra dommeren om hva han tenkte i etterkant, forklarer tiltalte at det hele føltes uvirkelig, som å være med i en film.

(©NTB)