KRITISK: Erik Lunde (KrF) mener at boikottvedtaket i Grorud bydel er historieløst.

Oslo bystyre diskuterer Israel-boikott

Skal Grorud bydel få lov til å boikotte israelske varer? KrF mener vedtaket er «historieløst og taktløst».

Grorud bydelsutvalg har vedtatt å boikotte israelske varer.

I kveld kommer saken opp iOslo bystyre. Se direkteoverføring av møtet øverst på denne siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når vi kjenner historien, syns jeg det er rart at ikke flere tenker over hvilke tanker ordet "boikott" vekker hos mange. Det fremstår både historieløst og taktløst, sierErik Lunde,KrFs representant i bystyret, til Dagen.

Anket vedtak

I september vedtok Grorud bydelsutvalg å «oppfordre bydelens administrasjon og tjenestesteder til å unngå innkjøp av varer produsert iIsrael og i deisraelskokkuperte bosettingene i Palestina».

PartieneRødt,SV, uavhengig ogAp sørget for flertall for vedtaket, som også sendte oppfordringen til bydelens befolkning.

BydelsdirektørMarit Jansen anket vedtaket til Oslo bystyre fordi hun mener boikotten er utenfor bydelsutvalgets myndighetsområde.

Onsdag behandler bystyretsaken, enten mellom klokken 16.15 og 17.30 eller mellom klokken 19.15 og 22.00, ifølgekjøreplanen.

Antisemittisme

Kl. 18.15 behandles Erik Lundes (KrF) interpellasjon om forsterket innsats motantisemittisme.

Jødehatet er en pest som må bekjempes hver eneste dag. Det er et paradoks at vi i dag også behandler et forslag om å boikotte Israel, sier Lunde.

Han tror ikke forslagsstillerne ønsker mer antisemittisme, men mener de bør forstå «at dette ikke er en konstruktivt bidrag i kampen mot jødehetsen».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Konflikten iMidtøsten er en viktig årsak til at antisemittismen øker, og her bidrar noen til å helle bensin på bålet ved å stille helt andre krav til Israel enn andre stater, sier Lunde.