Fornøyd med stabilt opplag for Dagens papirutgave

– Vi er fornøyd med 2016, men vi gleder oss allerede til at de skal legge fram opplagstallene neste år. Vi opplever et svært godt resultat med lukkingen av nettet som vi innførte midt i desember i fjor.

Det sier Dagens sjefsredaktør, Vebjørn Selbekk, etter at avisenes offisielle opplagstall ble lagt fram tirsdag.

Tallene viser at Dagen i 2016 mistet 77 abonnenter. Statistikken viser at Dagen ved årsskiftet hadde 9.065 betalende abonnenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selbekk sier at tallene vitner om et stabilt opplag. Men:

– Vi opplever en oppgang på vel 500 digitale abonnenter og vi har full vind i seglene på dette området. Vi ser lyset i enden av tunnelen. Og som andre i medie-Norge også opplever ser vi at det er betalingsvilje for digitale abonnement.

– Det betyr at folk ønsker god journalistikk og at de vil betale for det, påpeker redaktøren.

Mediemangfoldsutvalg

Opplagstallene ble kjent samme dag som mediemangfoldsutvalget la fram sine forslag for kulturministeren.

Selbekk kommenterer at signalene fra utvalget er litt blandet. De legger fram både positive og negative forslag sett fra Dagens side.

– Det skapes usikkerhet omkring pressestøtten, og forslaget om å fjerne arbeidsgiveravgiften vil slå positivt ut. Men alle forslagene skal jo gjennom en politisk behandling, så hvordan det vil slå ut er veldig vanskelige å si, sier redaktøren.

Opplagsstatistikken viser forøvrig at Vårt Land også går tilbake med 0,1 prosent, et tap på 22 abonnenter.

Norge i Dag har en framgang på 11 abonnenter mens Korsets Seier noterer 31 i pluss.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Av de store papiravisene går VG mest ned og Dagbladet noe fram.

- Det er vel det samme bildet som vi har sett tidligere, at nisjeavisene er mer skjermet enn de brede mediene. Løssalgsavisene har hatt store problemer med papiravisene. Dagbladet har hatt et ekstremt fall og at de stabiliserer seg noe er jo bra for dem, sier Vebjørn Selbekk.