Statsminister Erna Solberg (H), forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og utenriksminister Børge Brende (H) informerer media om Norges bidrag til de militære operasjonene mot IS i Irak og Afghanistan på en pressekonferanse på Statsministerens kontor i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Norge sender soldater til Irak og Afghanistan

Norge skal sende 195 soldater til operasjoner i Irak og Afghanistan, bekrefter statsminister Erna Solberg (H) torsdag.

Det er ikke meningen at de norske soldatene i Irak skal i direkte kamp med styrker fra Den islamske staten (IS). De skal i stedet bistå med kapasitetsbygging av irakiske sikkerhetsstyrker, sier Solberg på en pressekonferanse torsdag om Norges bidrag i innsatsen mot IS.

– Vi tar sikte på å delta ved et treningssenter i Erbil, samt med rådgivning og støtte til en irakisk sikkerhetsstyrke i Bagdad-området. Vi vil i begge tilfeller samarbeide tett med andre allierte bidragsytere. Formålet med bidraget er å styrke Iraks evne til å ivareta landets egen sikkerhet, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H), som sammen med utenriksminister Børge Brende (H) også deltok på pressekonferansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
14-åring pågrepet - mistenkt for terrorplaner
Les også
Sverige planlegger hastelov mot fremmedkrigere
Les også
Regjeringen vil trappe opp Norges bidrag i krigen mot IS
Les også
Brende: – Prioriterer religionsfrihet høytMinoritetsprosjekt