KARISMATISK: Loddefjord kirke har siden 90-tallet vært kjent for å være en av Norges mest karismatiske statskirkemenigheter. Foto: J. P. Fagerback / CC / Wikipedia.

Dette har skapt krise 
i Loddefjord kirke

November 2013: Bernt Forstrønen blir ansatt som ny prest i Loddefjord kirke etter at Eivind Bjørnar Hetlevik går av med pensjon.

Valget av Forstrønen er kontroversielt fordi menighetsrådet enstemmig har innstiltEinar Ekerhovd som etterfølger av Hetlevik. Grunnen er at Ekerhovd, ifølge menighetsrådet, i større grad viderefører Hetleviks karismatiske profil.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noen dager senere skjer det en konfrontasjon mellom Hetlevik og Forstrønen i forbindelse med en morgenmesse i kirken. Konflikten skal ha handlet om at den nye presten mener gamlepresten «ser ham over skulderen».

To dager senere blir Forstrønen sykemeldt. Få dager senere sier han opp jobben. En jobb han har hatt i bare to uker.

I slutten av november foreslår domprosten for menighetsrådet at han vil finne en ny prest for menigheten.

Januar: Domprosten informerer arbeidsutvalget om at Trygve Danielsen vil være vikarprest i Loddefjord kirke inntil videre. Den pensjonerte presten Eivind Bjørnar Hetlevik er ikke et alternativ. Han får beskjed om å holde seg unna Loddefjord kirke.

En drøy uke senere trekker Hetlevik seg fra alle verv i kirken. Disse vervene var avtalt som hjelp i en overgangsperiode.

Domprosten ber om fullmakt til å finne en løsning. Det får han.

Mars: Domprosten presenterer vikarprest Arve Hansen Haugland for arbeidsutvalget.

April: Hansen Haugland blir presentert for menighetsrådet. De ønsker ikke å ansette uten ny utlysning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mai: Søknadsfrist for den nye stillingen går ut 6. mai. Listen over søkere til Loddefjord kirke blir først offentliggjort 19. mai, ti dager etter at de andre søkerlistene har blitt offentliggjort. Blant søkerne er Einar Ekerhovd.

I slutten av denne måneden får menigheten beskjed om at givertjenesten er halvert, med den konsekvens at ungdomsarbeiderne Rita Ristesund Lunde og Tor Haavik sies opp.


Juni: Ny prest skal ansettes.