Legen Kent Brantly ved et sykehus i Liberias hovedstad Monrovia. Brantly ble selv smittet av ebola mens han jobbet med å hjelpe ofre for sykdommen i Liberia. Han ble fraktet til USA for behandling - og er nå erklært frisk. Foto: Reuters/NTB scanpix

Ebola-smittet amerikaner utskrevet fra sykehus

Den kristne, amerikanske legen som er blitt behandlet for ebola med en eksperimentell medisin, er utskrevet fra sykehus.

Det opplyser den amerikanske hjelpeorganisasjonen Samaritan's Purse.

Kent Brantly ble smittet av det farlige viruset mens han jobbet medebola-pasienter i Liberia.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han blebrakt til USA i et ambulansefly i begynnelsen av august og ble deretter behandlet med den nye medisinen ZMapp i isolat. Legen skal nå ha kommet seg etter sykdommen.

Medisinen, som ennå ikke er godkjent, lages av produsenten Mapp Biopharmaceutical i USA. Selskapet sier at deres forsyninger av medisinen er oppbrukt.

Tre afrikanske ebolasmittede leger ble behandlet med den samme medisinen i Liberia. De har også vist rask bedring, sa Liberias informasjonsminister Lewis Brown til Reuters tirsdag.

Verdens helseorganisasjon (WHO) uttalte onsdag at 2.473 mennesker har blitt smittet og 1.350 har dødd siden ebolautbruddet ble oppdaget i Guinea i mars.