Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIX

Politimann siktes for narkotikaforbrytelse

Siktelsen mot politimannen Eirik Jensen utvides til å omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse, opplyser Spesialenheten for politisaker.

– Politimannen er mistenkt ved i kraft av sin stilling å ha gitt den narkotikasiktede bærumsmannen opplysninger eller på annen måte bidratt til å trygge og sikre hans narkotikavirksomhet, opplyser etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten.

Den siktede politimannen er gjort kjent med den utvidede siktelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bærumsmannen var tidligere vitne i denne saken, men han har i nye avhør hatt status som siktet.

– Siktelsene i saken baserer seg på bevisbildet i etterforskningsmaterialet som foreligger per i dag. Mistanken bygger blant annet på en pengeoverlevering, funn av kontanter på bopel, oppussing av et bad og elektroniske spor som SMS-kontakt mellom politimannen og Bærumsmannen, sier etterforskningslederen.

Spesialenheten har i retten fått medhold i å ta 248.000 kroner som sikkerhet for mulig inndragning av utbytte fra straffbar virksomhet etter en eventuell senere dom i saken.

– Det gjenstår fortsatt mye etterforskning i saken, og den videre etterforskningen skal søke å belyse saken best mulig for å få bekreftet eller avkreftet mistanken som foreligger. Når etterforskningen er ferdig, skal påtalespørsmålet avgjøres av sjefen for Spesialenheten, forteller Øyen.