2. september ble en video som viser briten David Haines postet på Youtube. En maskert mann fra Den islamske staten (IS) truet med å drepte den britiske statsborgeren. Lørdag kveld kom meldingen om at Haines skal ha blitt drept: Skjermdump: Youtube

Cameron fordømmer henrettelse av Haines

Storbritannias statsminister David Cameron kaller halshoggingen av David Haines ren ondskap og lover å få tak i bødlene, uansett hvor lang tid det måtte ta.

«Dette er et foraktelig og grusomt drap på en uskyldig hjelpearbeider. Det er ren ondskap. Min sympati går tilDavid Haines' familie som har vist stort mot», sa Cameron i en uttalelse sendt ut av Downing Street.

Han gjorde det klart at «vi vil gjøre alt som står i vår makt for å forfølge og pågripe drapsmennene og sikre at de stilles for retten, uansett hvor lang tid det tar».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Britiske sikkerhetsmyndigheter har mistanke om at bøddelen kan være den samme mannen som opptrådte på videoene der to amerikanske journalister ble henrettet, og som man tror kan være britisk statsborger.

På videoen med henrettelsen av Haines henvender bøddelen seg direkte til Cameron og sier Haines henrettes som straff for at Storbritannia har sluttet seg til USA i kampen mot IS, og forsyner kurdiske styrker med våpen.