- Enige om å rydde opp

Full tillit til Verdibankens styre etter krisemøter fredag.

Fre­dag var det to vik­ti­ge møter i Verdi­ban­kens lo­ka­ler i Oslo. Først et in­for­ma­sjons­møte for ak­sjo­næ­rer, der sty­ret og le­del­sen ori­en­ter­te om sa­ke­ne som har fått bred om­ta­le i media de siste ukene.

Så var det re­pre­sen­tant­skaps­møte, før pres­sen ble in­vi­tert til en rede­gjø­rel­se om si­tua­sjo­nen i ban­ken.


Verdi­ban­kens va­luta­spe­ku­la­sjon

Verdi­ban­ken an­meld­te man­dag for­val­ter Nils-Jo­han Pe­der­sen til Øko­krim.Sty­ret mis­ten­ker at ban­ken er ut­satt for et in­ves­te­rings­be­dra­ge­ri.Pe­der­sen fikk med seg sty­ret, bank­sje­fen og andre an­sat­te i Verdi­ban­ken i en in­ves­te­ring som skul­le gi hund­re pro­sent av­kast­ning.Ban­ken har ute­stå­en­de rundt ni mil­lio­ner kro­ner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.


Bare de størs­te

Vårt Land rap­por­te­rer at Verdi­ban­ken valg­te å bare slip­pe inn de 20 størs­te ak­sjo­næ­re­ne på in­for­ma­sjons­mø­tet. Avi­sen Da­gens Næ­rings­liv, som hadde kjøpt ak­sjer for å delta, ble stengt ute.

Blant ak­sjo­næ­re­ne som kom på møtet, var Opp­lys­nings­ve­se­nets fond og Men­tor Medi­er.

Iføl­ge Vårt Land var in­for­ma­sjons­råd­gi­ver Even Wester­veld, som leder krise­team­et til Ge­el­muy­den.Kiese, inn­leid av Verdi­ban­ken for an­led­nin­gen.


- Full til­lit


Re­pre­sen­tant­ska­pets møte med pres­sen ble for­sin­ket med to timer, men re­pre­sent­skaps­le­der Helge Etne­stad un­der­stre­ket at det ikke hadde vært noe dra­ma­tikk.

- Vi er alle sam­men enige om å rydde opp i det som må ryd­des opp i, og komme vi­de­re, sier Etne­stad til Dagen.

I en presse­mel­ding opp­ly­ser re­pre­sen­tant­ska­pet at de øns­ker å bidra til en ryd­dig pro­sess for å gjen­rei­se Verdi­ban­kens til­lit i tiden frem­over.


Tvil­som­me in­ves­te­rin­ger

Det har stor­met rundt Verdi­ban­ken etter Da­gens Næ­rings­livs av­slø­ring av ban­kens in­ves­te­rin­ger i Carat Fi­nan­ci­al Group AS og Forex Feeder AS. I til­legg til styre­le­der Kjell Hande, hadde en rekke av ban­kens an­sat­te også in­ves­tert i Carat, gjen­nom en in­tern spare­for­ening i ban­ken.

- Re­pre­sen­tant­ska­pet er av den opp­fat­nin­gen at disse in­ves­te­rin­ge­ne var for dår­lig kva­li­tets­sik­ret, las Etne­stad fra Verdi­ban­kens presse­mel­ding.


Ny styre­le­der

Verdi­ban­kens tid­li­ge­re styre­le­der Kjell Hande trakk seg tid­li­ge­re i uken, og re­pre­sen­tant­ska­pet valg­te fun­ge­ren­de styre­le­der, Bente Tho­mas­sen, til ver­vet som styre­le­der.

(Dagen)