Pastor politianmeldt etter menighetsmøte

KIRKEURO

På siste medlemsmøte i Credokirken i Bergen kom pastor Olav Rønhovde med sterke advarsler mot en navngitt tidligere bibelskoleleder. Han svarer med å politianmelde pastoren.

Nesten 3.000 studenter er blitt sextrakassert

undersøkelse

En undersøkelse foretatt av Universitetet i Agder viser at nesten 3.000 studenter innen høyere utdanning er blitt sextrakassert av ansatte ved skolene.

Byttet ut jobb med konferanse

indremisjonsforbundet

Den ene er møbelsnekker, den andre er elektriker. I går tok de seg fri fra jobb for å delta på Indremisjonsforbundets nye lederkonferanse.

– Blir noen ganger behandlet som luft

misjonskvinner

Berit Hagen Agøy er Den norske kirkes øverste leder i internasjonale spørsmål. Likevel kan hun oppleve å bli totalt oversett. Hun tror neppe det hadde skjedd hvis hun var mann.

Mener Hanvold-påstand om helbredelse er løgn

HELBREDELSE

Visjon Norge-sjef Jan Hanvold hevder at en mann som lå i koma på Kongsberg sykehus, ble helbredet etter at han og kona ba for ham. «Stemmer ikke», ifølge datteren til mannens kone.

– For dårlig til å håndtere krenkelser

#METOO

Kristne organisasjoner erkjenner at saker om krenkelser har blitt for dårlig håndtert tidligere. Nye retningslinjer skal forenkle prosessen.

Eldre kvinner er ikke lenger like religiøse

TRO

I 2011 svarte nesten fire av fem eldre kvinner at de følte tilhørighet til en trosretning. I dag er det mange som kutter båndene til religion. – I dag vet vi mer enn vi visste før og tror ikke så mye lenger, sier Signy Myksvoll (75).

Kung fu-nonnene slår et slag for jenters rettigheter

se video

– Folk må endre hvordan de tenker om jenter, sier Jigme Konchuk Lhamo og Jigme Wangchuk Lhamo fra Himalaya. Dagen møtte de i forbindelse med en stor konferanse om menneskehandel i London. Se video inne i saken!

Stor oppslutning om ny konferanse

indremisjon

Drøyt 400 personer har meldt seg på Lederkonferansen i regi av Indremisjonsforbundet som starter i morgen. Kenneth Foss, markeds- og arrangementsansvarlig, er svært godt fornøyd med oppslutningen.

– Menneskerettigheter kommer før religion

KVINNERS RETTIGHETER

– Menneskerettigheter må være fundamentet, uavhengig av hvilken religion som har makten, sier Rafto-prisvinner Maryam al-Khawaja.

Høyre klart størst i ny måling

POLITIKK

Høyre er landets klart største parti på Dagens Næringslivs nye partibarometer. Arbeiderpartiet sliter fortsatt. Rødt får høyere oppslutning enn MDG.

Frankrike vil ha ny lov for seksuell lavalder

FRANKRIKE

Debatten om seksuell lavalder raser i Frankrike etter at to menn den seneste tiden - ikke - er blitt tiltalt for å ha hatt sex med 11-åringer. 

– Ekkelt å se på haugen med julegaver

JUL

De utenlandske gjestene fikk sjokk av norsk julefeiring. - Dette gjør vi ikke igjen, sa broren til artist Trygve Skaug. Nordmenn hander for 56 milliarder i julen. Men hos noen blir det færre gaver under treet i år.

Dekker over minner om menneskehandel

menneskehandel

Gjennom Survivour's Ink får ofre for menneskehandel hjelp til å dekke over bumerker de har fått av «eierne» sine.

Vil gi folket kunnskap om reformasjonen

DIGITAL UTSTILLING

Er du en av dem som føler du mangler kunnskap om reformasjonen? Da kan kanskje Universitetsbiblioteket i Bergen sin nye nettportal og digitale utstilling være hjelpen du trenger.

Raja får pris for internasjonalt arbeid

religionsfrihet

Venstre-representant Abid Raja hedres for sitt internasjonale arbeid for å fremme religionsfrihet. Tidligere biskop Gunnar Stålsett er blant dem som har mottatt prisen før.

Dette er sjømannskirken med de beste vaflene

vaffelkåring

Nesten 1000 vaffelstemmer er talt opp, og det er omsider klart hvilken norsk sjømannskirke som har de beste vaflene. Vinnerkirken kan ha dratt seieren i land med hemmelig ingrediens. Se hele oppskriften inne i saken!

Indisk teolog vil lære av norske lutheranere

global uke

Som kasteløs i India kunne Chandran Paul Martin fort ha endt opp som et offer for menneskehandel. Nå vurderer han å ta med seg norsk idé tilbake til India.

Zimbabwes president er pågrepet

nyheter

Militæret i Zimbabwe har pågrepet president Robert Mugabe (93) og har nå kontroll i landet, bekrefter Mugabes parti  ZANU-PF på Twitter.

Mann skjøt og drepte fire i California

usa

Fire mennesker er drept og minst sju er såret, blant dem to barn, etter at en væpnet mann åpnet ild i et lite lokalsamfunn i Nord-California. 

Tråkker seg gjennom kjært landskap

sykkel og skjerm

Thorbjørn Andreassen (83) sykler gjennom barndomsgatene sine mens han trener. Slikt blir det pris av.

Nederlag for regjeringen i saken om asylbarna

ASYLPOLITIKK

Senterpartiet støttet Arbeiderpartiets forslag om at asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt. Dermed gikk regjeringen på en smell. 

Barbie får hijab

LEKER

Den ikoniske Barbie-dukken lanseres for første gang i en versjon med hijab.

Forvandlingen

RUS

Etter mange år med rus og vold gjorde Olaf Messel en avtale med sin politietterforsker. Se video.

Ap vil ha ny vurdering av oktoberbarna

ASYLBARN

Ap vil at alle enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år som er vedtatt returnert til internflukt siden 1. oktober i fjor, skal få saken vurdert på nytt. 

– Vi velger livet

Texas

Det var et helt annet kirkerom som møtte menigheten i baptistkirken i Sutherland Springs da de gikk inn dørene for første gang siden massakren.

Meyer går av som SSB-sjef

SSB-saken

Christine Meyer går av som SSB-sjef etter å ha inngått en avtale med Finansdepartementet. Hun får lønn i inntil ett år og rett til å snakke fritt.

Selfie-Hitler fjernet fra museum

museum

Et museum i Indonesia har fjernet en Hitler-statue som gjester tok selfier med. I bakgrunnen hang et stort bilde av porten til Auschwitz.

Kunnskapsministeren vil ikke sikre hebraisk-fremtid

Hebraisk

Dagen har tidligere skrevet om at moderne hebraisk sin fremtid i norsk akademia er truet. Dette er språket som tales i Israel. Grunnen er at faget tiltrekker seg for få studenter.