Merkel størst, men går kraftig tilbake

tyskland

Statsminister Angela Merkels konservative parti CDU og søsterpartiet CSU får 32,5 prosent av stemmene i valget i Tyskland, ifølge de første prognosene.

Klart for årets Raftopris 

menneskerettigheter

Årets Raftopris kunngjøres torsdag. Menneskerettsprisen setter søkelys på saker som ikke står høyt på dagsorden, og bunken med verdige kandidater er stor.

Frp-topp vil endre valgloven 

politikk

Fremskrittspartiets Roy Steffensen mener det er på tide å gi velgerne større innflytelse over hvilke personer som velges ved stortingsvalg. 

Tyskerne går til valgurnene

tyskland

Drøyt 60 millioner tyskere kan i dag stemme fram landets neste parlament. Angela Merkels kristendemokrater leder stort, men valget kan by på mye spenning.

Seks skadd av giftig spray i Øst-London

nyheter

Politiet melder om seks skadde etter at en gruppe personer sprayet rundt seg med en «giftig substans» ved et kjøpesenter i Øst-London. 

Lisa traff opera-tonen som «gammel kjerring»

OPERA-STJERNEKAMP

Med grått hår, rynker og brune tenner, fikk Lisa Børud både publikum og dommerne til å le under lørdagens opera-spesial i Stjernekamp på NRK. – Et kjempeshow! utbrøt Solveig Kringlebotn, verdenskjent operasopran og mentor for deltakerne.

Uenighet om nytt jordskjelv i Nord-Korea

utenriks

Et jordskjelv med styrke 3,4 er registrert i Nord-Korea, ifølge kinesiske medier. Det er usikkert om skjelvet stammer fra en atomprøvesprengning. 

Mulig ny atomprøvesprengning i Nord-Korea

utenriks

Et jordskjelv med styrke 3,4 er registrert i Nord-Korea, ifølge kinesiske medier. Det kan tyde på at landet har gjennomført nok en atomprøvesprengning.

– For mye fokus på fosteret

abort

I en ny bok forsøker Berit Austveg å forsvare de etiske sidene ved abortrettigheter. Hun mener at det er uforholdsmessig fokus på fosteret.

Hareide håper Venstre ikke går i regjering

politikk

KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er best om Venstre og KrF holder sammen, selv om han innrømmer at avstanden mellom partiene er større enn før.

Skudd avfyrt under sauekrangel på Karmøy

nyheter

Væpnet politi rykket ut til Sævelandsvik på Karmøy etter at det ble avfyrt skudd under en krangel om sauer. Ingen ble skadd i hendelsen.

Sei spiste sau

innenriks

I magen på en sei fant fiskerne en del av en sau fra Lofoten. Sauebonden tror også en ørn kan ha vært involvert i saken.

Han vil ikke pålegge kirker å vie homofile

australia

Australias statsminister Malcolm Turnbull forsvarer kirkens rett til å nekte å vie folk mens det avholdes en landsomfattende stemmegivning om likekjønnet ekteskap skal bli lovlig i landet.

KrF snur alle steiner etter krisevalg

samarbeids-thriller

Partilederen sier nei til å regjere med Frp. Fylkesleder Pål Kårbø håper grasrota nå blir lyttet til.

– Jeg visste ikke hva en arie var

OPERA-STJERNEKAMP

Forrige helg rappet hun i Stjernekamp. Lørdag skal Lisa Børud synge opera, en litt humoristisk arie fra Barbereren i Sevilla.

Flere vil overta for Syversen i KrF

POLITIKK

I Arbeiderpartiet er det åpen maktkamp, men også i KrF er det flere som kjemper om den framskutte posten som finanspolitisk talsperson.

Ny iransk rakett kan nå Israel

MIDTØSTEN

Den iranske revolusjonsgarden avduket fredag en ny rakett med rekkevidde på 2.000 kilometer.

Hun manglet 230 stemmer

POLITIKK

Med under halvparten av Partiet De Kristnes stemmer i Østfold ville Line Henriette H. Hjemdal (KrF) ha beholdt plassen på Stortinget.

Mann må i retten for skjære-drap

nyheter

Henry Aaseth fra Elverum nekter å betale boten på 15.000 kroner for å ha drept en skjære med en rottefelle i fjor sommer. Nå må han møte i retten.

NRK lager hørespill om 22. juli

nyheter

Radioteateret lager fiksjonsserie i seks deler om hva som kunne blitt gjort annerledes i forkant av terrorangrepet 22. juli 2011.

Ingen barn i live i kollapset skole i Mexico

JORDSKJELV

Mexicos marine sier det ikke er noen barn igjen i live i en kollapset skole etter at redningsarbeidere slet i dagevis for å redde en jente de mente lå begravet.

NRK: Ap-rådgivere sier opp i protest

POLITIKK

To av rådgiverne i Aps finansfraksjon på Stortinget har sagt opp sine stillinger i protest mot at Marianne Marthinsen vrakes som Aps finanstopp, erfarer NRK.

– Drapssiktet fjernet kulene fra drapsofferet

DRAP

37-åringen som er siktet for å ha drept sin svoger på en gård i Åmli, er også siktet for likskjending. Han skal ha fjernet kulene for å ødelegge dem som bevis.

Kronprinsparet møtte fortid og framtid

KONGELIGE

Velkomst av de yngre og lunsj med de eldre sto på programmet da kronprinsparet besøkte Fosnes på andre dag av fylkesturen i Nord-Trøndelag.

Titusener i bønn om forsoning og tilgivelse

israel-podcast

Jødisk nyttår dreier seg ikke bare om god mat og festivitas. Også ransakelse og bønn er viktig. I ukene før Rosh Hashanah samler troende jøder seg i synagoger og ved Vestmuren for å be de såkalte selichot-bønnene.

Gullsmed ranet i Oslo

KRIMINALITET

To ranere slo torsdag formiddag til mot en gullsmed på Ammerud i Oslo. En ansatt ble påført håndjern og plassert på bakrommet mens ranerne robbet butikken.

Fire av ti tror på lavere boligpriser

BOLIGPRISER

37 prosent av de spurte tror boligprisene vil falle i 2018, viser en undersøkelse fra Nordea. Det kan forsterke boligprisnedgangen, mener forbrukerøkonom.

Grande: Ikke forhandlinger ennå

POLITIKK

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ennå ikke vet nøyaktig hvordan partiet best sikrer gjennomslag for sine valgløfter i nye runder med regjeringen. 

Nok en mann pågrepet etter dødsfall i Skien

nyheter

Politiet i Telemark har pågrepet nok en mann etter at Hjalmar Johnsen forsvant i Skien fredag. En død person ble onsdag funnet i havnebassenget i byen.

Norges Taxiforbund ber Uber legge ned

TRANSPORT

Etter at politiet har gitt Uber millionbot for brudd på yrkestransportloven, mener Norges Taxiforbund at selskapet bør legge ned virksomheten i Norge.