Gir Israel skylden for nedskyting

flystyrt

Russlands forsvarsdepartement har nå formelt gitt Israel skylden for at et russisk militærfly ble skutt ned ved et uhell av en syrisk luftvernrakett.

Ole Børud overrasket stort med opera

stjernekamp

En svært emosjonell framføring gjorde at dommerne tok fram superlativene i lørdagens episode av Stjernekamp.

Gamle fiender fant sammen i sorgen

gode venner

Israelske Rami Elhanan (69) mistet datteren i et palestinsk selvmordsangrep. Palestinske Bassam Aramins (50) datter ble skutt og drept av israelske sikkerhetstyrker. Nå står de sammen i kampen for fred.

Etterlyser gode svar på trosspørsmål

tro

– Kunnskap er en gave fra Gud, mener teologistudent Edel-Marie Haukland. Hun stiller spørsmål ved kristnes evne til å svare på vanskelige spørsmål.

USA bygger grensemur i Texas

usa

Amerikanske myndigheter begynner lørdag byggingen av en del av president Donald Trumps grensemur i Texas.

KrFU vil ha KrF inn i regjering

landsmøte

Med 47 stemmer for og 33 stemmer imot vedtok landsmøtet til KrFU at moderpartiet KrF bør bli med i Solberg-regjeringen.

Unge Høyre-leder med diktflørt til KrFU

landsmøte

– Vi på høyresiden er kanskje ikke Guds beste barn, men venstresiden er heller ikke som den barmhjertige samaritan, sa Unge Høyre-leder Sandra Bruflot i sin hilsningstale til KrFUs landsmøte.

Vekkingsvinden er tilbake på bedehuset

kristiansand

– Jesus kjem snart. Korleis står det til med deg? Korleis er det i ditt liv? Er du blant skaren som skal rykke heim i sky?

Drepte firebarnsfar – får terrorlønn

midtøsten

KrF mener Norge bør vurdere å strupe pengestøtten sammen med andre giverland. – Det er ikke mulig, svarer utenriksminister Eriksen Søreide.

Tar selvkritikk på intervju av eks-muslimer

Asyl

Myndighetene lager nye regler for de viktige samtalene med konvertitter som søker opphold i Norge. – Vi har fått kritikk. Da er det viktig å lytte, sier seniorrådgiver Linn Krane i UDI.

– Europa er et sekulært unntak

Ny bok

Ekspansive menigheter i det globale Sør ønsker å nå det sekulariserte Europa med misjon. Norske forskere bak boken «Global kristendom» er avventende til potensialet.

Danskene følger Norge med drop-in-dåp

dåp

I Norge er drop-in-dåp gjennomført flere steder som et tiltak mot synkende dåpstall. Nå har også danskene adopert ideen fra Norge.

Politiet: «Ikke grunnlag for kritikk»

Interneringssaken

Israelske Dor Tibi (21) og Anan Hamoud (23) sendte et klagebrev etter at norgesferien endte på Trandum. Nå har de fått konklusjonen fra Øst politidistrikt.

Per Sandberg har laget eget selskap

Per Sandberg

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg har søkt Karantenenemnda om å opprette enkeltpersonforetaket «Per Sandberg», som skal ta oppdrag for kjærestens selskap.

– En million sjelesorg-samtaler i Norge årlig

kirke

Det blir ført nøye statistikk over de fleste kirkelige handlinger her til lands. Men sjelesorgen telles ikke. Ekspert tror det dreier seg om et par tusen tusen samtaler i uken.

I denne familien gir også barna tiende

tiende

Fråtsing er uetisk så lenge det finnes fattige, mener familien Due-Tønnesen. Derfor ga barna bort ti prosent av konfirmasjonsgaven til bistand og misjon.

Israelske syklister inntar motorveiene

ISRAEL-PODCAST

Under Yom Kippur stanser det meste opp, inkludert biltrafikken. Syklister og lekende barn får ha veiene for seg selv.

Nå vil de ut av kristenbobla

kristne barnebøker

50 bokhandlere er med på kampanje som skal gjøre litteraturen tilgjengelig utenfor kristne kretser.

KrF vil gi nye foreldre samlivskurs

Helse

I budsjettforhandlingene neste uke fremmer to KrF-byråder forslag om et kurs som skal tilbys alle førstegangsforeldre. Kurset har Modum Bads kurs «Godt Samliv» som modell.

Tenåring drept på Gazastripen

Gaza

Tre palestinere, blant dem en 12 år gammel gutt, er skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, ifølge det palestinske helsedepartementet.

Putin og Erdogan møtes til samtaler i Teheran

Syria

President Vladimir Putin skal ha samtaler med sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan når de begge deltar på et toppmøte om Syria i Teheran til uken.

Jon Michelets kildemateriale til krigsseilerarkiv

Jon Michelet

Jon Michelets siste roman «Krigerens hjemkomst» får bred hyllest blant anmeldere. Dokumentasjonen bak bokserien skal til Norsk senter for krigsseilerhistorie.