De nordiske statsministrene møtes i Bergen

innenriks

Statsministrene for de nordiske landene møtes til en todagers uformell samling i Bergen. På programmet står blant annet markering av Finlands hundreårsjubileum.

Ap etterlyser tiltak mot vold mot kvinner

politikk

Arbeiderpartiet og Likestillingsombudet etterlyser konkrete tiltak fra regjeringen når Stortinget nå ratifiserer Europarådets konvensjon mot vold mot kvinner.

Fastlåste fredsforhandlinger i Myanmar

myanmar

En ny runde med fredsforhandlinger mellom myanmarske myndigheter og en rekke minoritetsbaserte opprørsgrupper endte mandag med fastlåste stillinger.

Terrorhøring i gang på Stortinget

politikk

Regjeringens to samarbeidspartier Venstre og KrF krever klare svar om svikten i norsk beredskap under den lukkede kontrollhøringen på Stortinget mandag.

– Hvite frykter mangfolds-samfunnet

hatgrupper

Religion brukast mest som staffasje for den kvite nasjonalismen som er på frammarsj i USA og Europa, meinar forskarar Dagen har snakka med.

Hareide joker i jevn statsministerduell

politikk

Venstre er ille ute og Senterpartiet blir en av valgets vinnere. Men om statsministeren heter Erna eller Jonas natt til 12. september er vanskeligere å spå.

Paven tar en mildere tone overfor islam

vatikanet

Islams globale vekst og økende islamsk ekstremisme har tvunget de siste pavene til å jobbe med tilnærmingen til religionen.

Politiet frigir nye bilder av bombemann

manchester-terror

Politiet i Manchester har frigitt nye overvåkingsbilder som viser den antatte bombemannen Salman Abedi kort tid før angrepet mandag kveld.

– Nord-Korea testet nytt luftvernvåpen

nord-korea

Nord-Koreas leder skal ha overvært en test av et nytt luftvernvåpen og gitt ordre om at det skal masseproduseres og plasseres ut i hele landet.

Takker Gud for at French fikk dra hjem

bønnesvar

Pastoren som la til rette for at Joshua French kom ut av Kongo, forteller til Dagen at han opplever løsningen som et under.

Bispekandidater på YouTube

se video

I løpet av nitti sekunder forteller kandidatene hvorfor de bør bli Oslos neste biskop.

Spleiser på misjonsbuss

evangelisering

Flere menigheter i Bergen har gått sammen om å spleise på en buss som skal brukes i forbindelse med evangelisering i byen. Initiativtakerne håper misjonsbussen kan bli et blikkfang og kjennemerke i bybildet.

Etablerer seg som statmann

rundreise

De 29 minuttene Donald Trump tilbrakte hos pave Frans tillegges varierende betydning av norske eksperter.

Presiserer etter omstridt leder

homofili

Korsets Seier-redaktør Anne Gustavsen har stått ganske alene etter en lederartikkel som har skapt masse debatt i sosiale medier. Nå svarer hun.

«Halshogd» politisjef i god behold

filippinene

En politisjef på Filippinene, som ifølge president Rodrigo Duterte ble halshogget av Abu Sayyaf-opprørere, sier selv at han er i god behold.

Kristne høgskoler best på publisering

vitenskapelig produksjon

Det teologiske menighetsfakultet (MF) er best i Norge når det gjelder vitenskapelig publisering per ansatt, viser ny rapport. I snitt troner kristne høgskoler over universitetene.

Takker Gud for langt liv

alderdom

For noen uker siden kunne Violet Mosses Brown smykke seg med tittelen «verdens eldste person». – Jeg har vært trofast i kirken i minst 50 år, sier hun.

Bibelsmuglerne ble drillet i å lyve

den kalde krigen

Flere unge kristne i Misjon bak jernteppet brukte både sommerferier og bryllupsreiser til å smugle bibler til Øst-Europa under den kalde krigen.

«Ett minutt med støy» for Manchester

terror

Fredag markeres «Ett minutt med støy» for Manchester på konserter over hele Europa. Norske Konsertarrangører oppfordrer bransjen til å delta i markeringen.

Egen bønn for ofrene i Manchester

manchester-terror

Flere popstjerner samler seg i bønn for ofrene etter terrorangrepet i Manchester. – Jeg er sjokkert over ondskapens dybde, sier profilert prest.

– Fritt fram for å mobbe

IKKE OVERRASKET

IKKE OVERRASKET: Jan Hanvold skriver på sin Facebook-side at konklusjonen etter hans klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU) var som ventet.

Pinseredaktør får homorefs

OPPHETET

Redaktør Anne Gustavsen i Korsets Seier (KS) får kraftig kjeft etter den siste lederen i Pinsebevegelsens ukeavis.

– Skolen er ikke verdinøytral

RADIKALISERING

– Skolen har en rolle å spille i å forebygge radikalisering, erkjenner kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Trur terror sikrar Mays kandidatur

STORBRITANNIA

Terroråtaket i Manchester kan styrke statsminister Theresa May og Det konservative partiet i parlamentsvalet 8. juni, trur forskar.

Spiste bark og mus for å overleve

DIKTATURET

Grace Jo flyktet fra sulten i Nord-Korea med mor og søster. I går fortalte hun sin rystende historie på Oslo Freedom Forum.

Ba Israel tro på fred

ISRAEL

Donald Trump løftet fram Israel og det jødiske folk som forbilder for verden og oppfordret til å ta tøffe valg for å skape en ny tid i Midtøsten.

Hanvold fikk ikke medhold

TAPTE

Brennpunkt-dokumentaren «Pengepredikanten» er «i kjernen av pressens samfunnsoppdrag», uttaler Pressens Faglige Utvalg.

PFU-innstilling avviser Hanvold-klage

TOMMEL NED

Innstillingen til Pressens Faglige Utvalg fra sekretariatet er at NRK ikke har brutt god presseskikk i dekningen av TV Visjon Norge.

PSTs trusselvurdering ligger fast 

SIKKERHET

Hendelsen i Manchester har foreløpig ikke fått noen konsekvenser for Politiets sikkerhetstjenestes (PST) vurdering av trusselsituasjonen i Norge.