Illustrasjonsfoto: Kamal Hamid/CC/flickr

Visjonen som oppsluker alt

Lever vi for Riket først, vil vi også få alt det andre i tillegg.

«Mens de var sammen, spurte de ham: ‹Herre, er tiden nå kommet da du vil gjenreise riket for Israel?›» (Ap gj 1,6).

Mennesker har til alle tider ønsket å virkeliggjøre egne mål, ambisjoner og visjoner. Når vi stiller spørsmål om hva som er Guds vilje må vi ta høyde for at mennesket også har en vilje.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gud gav oss friheten til å velge, søke og arbeide. Det gjaldt også de som stod Jesus nærmest. Judas ble «fortapelsens sønn» – hans sinn ble forført og hans skjebne et advarende eksempel.

Apostelen Peter måtte flere år senere få særbehandling gjennom et overnaturlig syn da han ble bedt om å krysse dørstokken til en gudfryktig ikke-jøde. Hadde ikke Jesus sagt; gå ut til alle mennesker i hele verden?

Selv etter 2000 år venter jødene fortsatt på at Messias skal gjenopprette kong Davids rike. Men det handler om noe enda større – et altoppslukende kongedømme som oppfyller alt og alle.

Gud selv har designet en virkelighet som ingen av oss har sett eller kan fatte. Jesus Kristus, den utvalgte, er rikets rettmessige konge og sentrum.

Så handler det altså ikke om dine eller mine visjoner og mål. Hvis de er av det gode slaget vil de uansett oppslukes av visjonen om Guds rike.

Lever vi for Riket først, vil vi også få alt det andre i tillegg.

Les også
En sikker karriere
Les også
Et himmelsk støtteapparat
Les også
Det som kan kritiseres
Les også
Behovet for autoritet