Bli lys!

Ofte kan vi klage over at vi ikke ser, og ikke finner fram. Hvorfor kan ikke Gud vise veien tydeligere? Men det hender at det er mørkt fordi vi ikke vil vende oss til lyset.

«Stå opp, bli lys!» Jes 60:1

Se for deg at du ligger i sengen med ryggen til en strålende morgen. Da er det store lommer av mørke hvor lyset ikke får slippe til. Men så står du opp. Og i det du trår ut på gulvet, skinner lyset over hele deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ofte er det konkrete grunner for at vi ikke vil stå opp. Vi vet det er noe Gud trenger å få rett i. Men vi vil ikke gi Ham rett, derfor har vi ryggen til lyset. Og da er det mye som blir vanskelig å se klart.

Du kan ikke lyse av deg selv. Det er når du står ute på gulvet at du kan skinne. Lyskilden er Jesus selv, at Han døde og stod opp igjen for deg. Å stå opp kan bare den gjøre som vet at lyset skinner.

I Bibelen handler å stå opp om å være klar til et avgjørende møte. Og om å ta ansvar for hvem du er. Han tar imot deg uten anklage og uten forbehold. Selv at du står opp og snur deg til Ham, er Hans oppstandelseskraft.

Mangler du lys over ting, se ­etter om du er vendt mot lyset. Snu deg, og stå opp. Da kan det hende du blir overrasket over hvor mye lettere det er å se klart.

-----

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.