BEKYMRING: «Han har vært mer bekymret enn skuffet over situasjonen i dagens kristenhet. Jeg deler denne hans bekymring», skriver Bjørg Hoelstad Tveter.

Er man virkelig bekymret for ungdommen?

Kjell har blitt invitert til flere, som oftest mindre, menigheter med merkelappen «konservativ» til å holde foredrag.

I Dagens nettavis 26. august kan vi lese at pinsepastor Øystein Gjerme frykter at menigheter ikke har gitt ungdommen god nok ballast, med den følge at de er dårlig forberedt for å møte studentlivet. Men er de så bekymret? Da jeg leste dette, følte jeg et behov for å skrive ned noen personlige tanker. Jeg er gift med Kjell J. Tveter som er godt kjent for Dagens lesere.

Allerede i 2012 ble min manns første bok «Livet - skapelse eller tilfeldighet?» utgitt. Denne boken var et resultat etter en konfirmasjonsmiddag der konfirmanten etterlyste «noe å vise til» hvis han skulle mene noe annet enn det han lærte på skolen. Min mann - Kjell – forstod da at det var et stort behov for en bok som kunne gi de argumenter ungdom trenger for å kunne overleve med troen i behold i vår tids sekulære kultur.

Kjell opplevde da en manglende interesse fra kristenheten. Det var ytterst få som forsto at boken var et nyttig verktøy for å motstå tidens sekulære tanker. Denne manglende respons fikk han ikke til å resignere, tvert i mot. Han må ha fått et kall om å bruke sin pensjonisttid til å gi den oppvoksende slekt akkurat det den trenger for å kunne vokse opp med troen i behold. Han har brukt ikke så få tusen timer på å skrive sine fire bøker som alle gir et forsvar for den kristne tro. Jeg vet hva det har kostet. Jeg må si jeg beundrer ham for ikke å ha gitt opp, og i stedet har vært tro mot sitt kall. Han har vært mer bekymret enn skuffet over situasjonen i dagens kristenhet. Jeg deler denne hans bekymring.

Kjell tok tidlig kontakt med kristenledere, og særlig fra Pinsebevegelsen siden han har sine røtter der. Men det var ingen interesse, heller ikke fra pastor Gjerme. Kjell tok det tungt at Norges største pinsemenighet avviste hans henvendelse. De har heller ikke tatt noen kontakt i de seks årene som har gått. Det virker som man bevisst har valgt å tie i hjel budskapet i hans bøker, som alle kunne ha vært nyttige redskaper i den pågående åndskamp.

Disse bøker inneholder akkurat det pastor Gjerme etterlyser. Kjells første og tredje bok er skrevet nettopp for å være lettlest for ungdom. Jeg vet at han hadde håpet at «Den lille skapelsesboka» ville bli tatt i mot av menigheter for bruk i ungdomsarbeidet, og som en gave til konfirmantene. Det har foreløpig ikke skjedd.

Den største skuffelsen har nok vært at han ikke har nådd fram til ungdommen, som kan ha tilstelninger, leire og samlinger hvor noen tusen kristne ungdommer samles. I løpet av seks år kunne mange tusen unge kristne ha blitt informert om alternativer til evolusjon. Det er nemlig evolusjon som er hovedårsaken til at troen tapes i møte med den sekulære kultur, selv om enkelte kristne vil protestere mot det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kjell har blitt invitert til flere, som oftest mindre, menigheter med merkelappen «konservativ» til å holde foredrag. Adventistene er de eneste som har invitert ham til større samlinger. Avisene Dagen og Norge Idag har vært hans talerør. Han har erfart at mange har vært takknemlige for serien på 15 episoder om livet og skapelse som har gått, også i reprise, på TV Visjon Norge.

Filadelfia-menigheten i Kristiansand har hatt ham som foreleser ved deres bibelskole i noen år. Personlig er jeg svært glad og takknemlig over den støtte og oppmuntring jeg har blitt møtt med på ulike stevner, og jeg vil spesielt nevne Israel-stevner og PDK.

Dette mitt hjertesukk betyr at jeg oppfordrer dere ledere til å vurdere om Kjells bøker makter å fjerne den bekymringen dere måtte ha for ungdommen ved våre høyskoler og universiteter.

Les også
Denne kirken har 750 frivillige medarbeidere
Les også
De har brukt 10 år på å forenkle Bibelen
Les også
Hva vi kan lære av Jordan Peterson
Les også
– Kristne må slutte å prøve å overbevise alle andre
Les også
Derfor boikotter han Operasjon Dagsverk