Sløsing?

Like før påske var Jesus og disiplene på besøk hos Simon den spedalske i Betania. Det er da det overraskende skjer.

Inn kommer ei kvinne med en alabastkrukke full av kostbar salve. Den helte hun ut over hodet til Jesus mens han satt til bords. Disiplene så det og ble forarget. «Hva skal all den sløsingen være godt for?», sa de. Matt 26:6–8

Disiplene så bokstavelig talt en hel årslønn bli helt over hodet til Jesus. Trolig var det alle sparepengene til kvinnen. Vi merker sinnet hos disiplene.

Hvorfor gjorde kvinnen det hun gjorde? Hun hadde møtt Jesus. Møtt hans grenseløse kjærlighet og tilgivelse. I dette livsforvandlende møte med Mesteren, kjente hun seg drevet, ikke av noen religiøs pliktfølelse, men av et brennende ønske om å gi Jesus alt. I motsetning til de andre i selskapet, skjønte hun hvem Jesus var.

Du har kanskje hørt mennesker si til deg: «Nå må du ikke sløse bort livet ditt på disse Jesus greiene. Hold det på et hobbynivå.» De virker så velmenende, men har de møtt Jesus?

For når du har møtt Jesus, da ønsker du å gi ham alt. Den ukjente kvinnen har vært et eksempel for troende gjennom alle tider. Hennes overgivelse inspirerer meg også i dag.

Jeg vil gi deg alt, Herre.