VALGKAMP: President Donald Trump og visepresident Mike Pence på et valgmøte i Virginia.

Kristnes karakterdrap av president Trump

Donald Trump er verdens mest effektive leder når det gjelder å punktere venstresidens ideologier, og dem er det mange av. Dette gjør man ikke ustraffet.

– Hva ønsker du deg av Donald Trump hvis han blir gjenvalgt, spurte reporteren. – Det samme som han har gjort i fire år, svarte velgeren som driver egen bedrift. – Trump er best for business.

Den beste attest en president kan få. Fortsett som nå. Trump har fjernet reguleringer, senket skattene og utført en rekke grep som har skapt millioner av nye arbeidsplasser. Arbeidsledigheten ble lavere enn noensinne. Børsindeksen har steget uavbrutt under Trump. En rekke bedrifter som har flyttet utenlands, er vendt ­tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Så kom Kinaviruset. Trump var tidlig ute med å stenge for kinesere og deretter for andre land. Majoriteten av Trumps velgerbase ville aldri ha godtatt en total nedstengning. Det har de ikke økonomi til. Som dem var Trump alltid på jobb. Dermed ble han smittet selv. Jeg ser for meg ­kritikken fra venstresiden hvis presidenten hadde gått og gjemt seg i kjelleren, slik Joe Biden har gjort i månedsvis.

Både tilhengere og motstandere er ganske enige om at Trump har holdt hva han lovet. Jeg vil si at en folkevalgt statsleder med næringslivserfaring, i stedet for erfaring kun fra politikk, offentlig forvaltning eller humanistiske fag, har vært en stor suksess. En næringslivsmann betrakter nemlig velgerne sine som kunder, som han plikter å levere til i et konkurransebasert marked.

Etter mitt syn er Donald Trump verdens mest effektive leder når det gjelder å punktere venstresidens ideologier, og dem er det mange av. Dette gjør man ikke ustraffet. Den norske ­kristenhet, som hovedsakelig befinner seg på venstresiden, dessverre, har hengt seg på.

Neppe har noen fått mer massiv kritikk enn ­Donald Trump. Ikke engang Ronald Reagan. I Norge er det jo rene folkeforlystelsen å latterliggjøre og nedvurdere republikanske p­residenter.

Ekstra ille er det å se innlegg fra personer i kristen-Norge, med teologi- og professortitler, når de foretar rene karakterdrap av ­president Trump. Det bør de ­slutte med!

Venstresiden beskylder Trump for å undergrave den frie pressen og demokratiet. Men premissene er feil! Hovedstrømmen av media er politisk venstreorientert. De beskylder Trump for fake news. Men det er basert på deres eget verdensbilde og manglende kristne grunnsyn.

Dagen har spurt en rekke ­ledere av kristne kirkesamfunn og organisasjoner om deres ­president-preferanser. De aller fleste svarer Joe Biden. Da får de med seg den venstreorienterte ­visepresidentkandidaten Kamala Harris. Disse to åpner for pressgrupper og aktivister med ideologier som kommer til å bryte ned trygge samfunnsstrukturer.

Biden og Harris er veltalende og sympatiske. Men fordi grunnideene deres er sosialistiske, liberale og til dels radikale, bygger de på sandgrunn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg blir skremt av deres fosterdrap-syn og liberale omgang med aktivister, bøller og kriminelle. Alle er enige om at USA (og verden for øvrig) er blitt mer polarisert. Med Joe Biden vil samfunnet forvitres, avkristningen akselerere og økonomien svekkes.

President Trump ­bygger samfunnet på trygge og tradisjonelle verdier. Han har en sterk ordbruk, noen ganger sterkere enn vi liker. Men han er tydelig, målrettet og handlekraftig. Mange mener at han er uforutsigbar, men det spørs hvilken adferd de legger til grunn.

Trump er god på forhandlingsteknikk. Da røper man ikke delmål og strategi på forhånd. Det er langt mer resultatorientert og kostnadsbesparende enn den europeiske modellen med et hav av utvalg, utredninger, internasjonal overstyring og et forutsigbart (dårlig) resultat.

Med Donald Trump får amerikanerne konservative høyesterettsdommere, vern av familiestrukturen og de aller beste ­jobbmuligheter når pandemien avtar. Ingen president har som Trump hjulpet Israel.

I disse ­dager er det tredje arabiske l­andet (Sudan) i ferd med å normalisere forholdet sitt til Israel. Dette er historisk! Trump er en venn av kristne. Så stemte da også mer enn 80 prosent av dem på ham for fire år siden.

Med Trump får nordmenn se en statsleder som står opp mot fosterdrap, mot ugudelig ­kjønnsideologi – og med ­bibel i hånd. Slik har vi aldri sett Erna Solberg. Langt mindre ­Jonas Gahr Støre. La oss håpe at ­meningsmålerne bommer også denne gangen!

Les også
Ville norske kirkeledere stemt på Trump? Her får du svaret
Les også
Jeg ville stemt på Biden
Les også
Slik splitter Trump konservative kristne