Trump-støttespillere i ferd med å klatre opp på muren utenfor kongressbygningen i Washington. Foto: Jose Luis Magana/AP/NTB

Kristen trumpisme ved veis ende

Det trengs et oppgjør med dette livsfarlige, destruktive og udemokratiske tankegodset i norsk kristenhet.

Onsdag ser vi bilder som vi aldri trodde vi skulle se. Parlamentet i verdens mektigste nasjon er stormet for å hindre gjennomføringen av et lovlig valg.

Vi ser politioffiserer som med trukne våpen forsvarer de folkevalgte inne i selve Kongressalen. Ruter som knuses og mobben som strømmer inn i det amerikanske folkestyrets fremste symbol. Aktivister som tar seg inn på kontorene til kongressrepresentantene og poserer på foto med beina på bordet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Trump-tilhengere på vei opp veggen på kongressbygningen. Foto: AP /Jose Luis Magana / NTB

Dette direkte angrepet på demokratiet er bunnivået på Donald Trumps presidentskap. For la det ikke være noe tvil. Volden og kaoset i hjertet av USAs hovedstad er president Trumps ansvar.

Det vi nå ser er kulminasjonen av mer enn fire år med splittelse, hat, løgn og konspirasjonsteorier fra mannen som kun er opptatt av en eneste ting: Å tviholde på egen makt koste hva det koste vil.

Bare kort tid før angrepet oppmuntret Trump selv demonstrantene direkte da han talte til dem. Han fortsatte den strie strømmen av påstander om valgfusk og at presidentskapet er i ferd med å bli stjålet fra ham.

Mobben gikk direkte fra Trumps talerstol til Kongressen for med makt å hindre de folkevalgte i å godkjenne Joe Bidens valgseier.

Hendelsene på onsdag er et sannhetens øyeblikk for USA. For nå vet vi hva endepunktet for trumpismen er: Et væpnet angrep på USAs nasjonalforsamling, et regelrett kuppforsøk mot demokratiet.

Det som har skjedd burde også føre til umiddelbar ettertanke for Trumps heiagjeng.

Her i Norge, som i USA, er det dessverre et faktum at det er i visse kristne miljøer at støtten til Donald Trump har vært sterkest. Nå må det tas et oppgjør med dette livsfarlige, destruktive og udemokratiske tankegodset i norsk kristenhet.

De som har ledet an i den ukritiske hyllesten av Donald Trump har et forklaringsproblem. Støtter de virkelig denne galskapen også? Eller skjønner de nå til slutt hvor Trumps Amerika er på vei?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er flere som bør svare på slike spørsmål. Jan Hanvold i TV Visjon Norge har profetert om at Trump skal forbli president i fire år til.

Finn Jarle Sæle har i sin avis Norge Idag helhjertet støttet påstandene om at Donald Trump ble frastjålet valgseieren på grunn av utbredt valgfusk.

Erik Selle i Partiet De Kristne har drevet kampanje for Trump i sosiale medier.

Blir det en slutt på dette nå? Er Kongress-angrepet dødsstøtet for den kristne trumpismen? Eller vil disse tre nevnte herrene fortsette å ukritisk hylle Trump?

Les også
Demonstranter inntok Kongressen i USA
Les også
Den verste siden Nixon