Folk samlet på Petersplassen nylig for å se pave Frans. Vatikanet har nektet å utlevere dokumenter i forbindelse med en australsk etterforskning av katolske prester misbruk av barn. Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix

Vatikanet tilbakeholder barnemisbruk-dokumenter

Vatikanet nekter å utlevere interne dokumenter om katolske presters misbruk av barn til australske etterforskere.

Dommer Peter McClellan opplyser til en støttegruppe for ofrene at Vatikanet har utlevert noen av dokumentene, men har tilbakeholdt andre.

McClellan leder en kommisjon som utgjør det høyeste nivået for etterforskning i Australia. I et skriftlig svar til kommisjonen uttaler Vatikanet at dokumenter som gjenspeiler interne overveielser i kirken, er konfidensielle og ikke egnet for utlevering.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dommeren har ønsket å finne ut i hvilken grad kirkeledere i Australia har handlet under veiledning eller ordre fra Vatikanet for å beskytte prester som er anklaget for seksuelle overgrep mot barn.

– Jeg er ikke overrasket. Jeg føler det som om den katolske kirken tror den er hevet over den australske loven, sier Leanie Sheedy, grunnlegger av en av støttegruppene for seksuelt misbrukte barn.

Les også
Paven maner til fred etter tenåringsdrap
Les også
Pavens første europatur går til AlbaniaPave Frans
Les også
Paven, Peres og Abbas ber om fred