En migrant står utenfor piggtrådgjerdet som ungarske myndigheter har bygget opp langs grensen til Ungarn. Tyskland advarer på ny EUs medlemsland om at dem som ikke deler europeiske verdier og solidaritet, kan risikere å miste pengestøtten fra unionen. Foto: Stoyan Nenov / Reuters / NTB scanpix

Tyskland: – EU-land som avviser flyktninger vil miste pengestøtte

Land som ikke deler europeiske verdier som empati og solidaritet, kan ikke forvente å motta penger fra EU, sier Tysklands visestatsminister Sigmar Gabriel.

En lignende trussel kom tidligere i uken fra landets innenriksminister Thomas de Maizière.

– Europa er et samfunn av verdier som bygger på menneskelig sympati og solidaritet. Dem som ikke deler disse verdiene kan ikke regne med å motta våre penger over tid, sier Gabriel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvis det fortsetter slik er Europa i fare, mer enn det var under finanskrisen og krisen i Hellas, sier visestatsministeren videre.

Ifølge Gabriel åpner Tyskland skoler, brakker og hjem til flyktningfamilier, mens andre land bygger «piggtrådgjerder på sine grenser og lukker grenseovergangene».

Ungarn er fredag i gang med byggingen av et gjerde langs grensen til Kroatia, som torsdag stengte alle sine grenseoverganger med unntak av én.

Les også
Når følelsene løper løpsk
Les også
UDI venter opp mot 20.000 asylsøkere
Les også
Hva ville Jesus gjort?
Les også
Assad: – Europa har selv skyld i flyktningekrisen