Syngende nonne satser på «Like a virgin»

Italias syngende nonne, søster Cristina Scuccia, ble en verdenssensasjon da hun vant Italias versjon av «The Voice». Nå kommer hun med sin første singel, Madonnas kontroversielle låt «Like a Virgin».

Den 26 år gamle nonnen sier at hennes versjon av den slibrige popsangen er et «vitnesbyrd om Guds kapasitet til å snu alle ting til noe nytt», og på at det også er hennes personlige kall til å være en nonne.

– Ønsker ikke å provosere

En svarthvit video av nonnens fremføring har blitt lansert på musikknettstedet Vevo og ligger også på video.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se musikkvideoen øverst på siden.

Cristina Scuccia er kledd i den tradisjonelle, svarte kjolen, har sorte sko og et stort kors rundt halsen. Hun synger med en vakker bakgrunn fra Venezia. Videoen inneholder ingen av de frekke bevegelsene som Madonna inkluderte i originalversjonen fra 1984.

«Jeg valgte denne sangen, uten å ha noen intensjon om å være provoserende eller skandaløs», skal søster Cristina ha forklart de italienske biskopenes.

«Jeg hadde et ønske om å formidle ro og poesi, og det synes jeg vi har klart», sa hun.

Da Madonnas versjon ble lansert for 30 år siden, ønsket konservative kristne å forby sangen fordi de mente at den og videoen promoterte seksuell promiskuitet og undergravde familieverdier.

KONKURRANSE: Skriv din egen lovsang! Vinneren av konkurransen får sin låt utgitt på en EP som kommer til sommeren. I tillegg skal det kåres en Folkets Pris.

Arrestert på lanseringsturne

I løpet av hennes «Blond Ambition»-turne i 1990 gikk Madonna enda et skritt lenger, og sang sangen på scenen mens hun simulerte masturbasjon på en silkeseng. Kanadisk politi arresterte henne i Toronto for uanstendighet.

Sister Cristina tror ikke Madonna har hørt hennes versjon. «Men jeg skulle likt å sett ansiktet hennes når hun gjør det og når de forteller henne at en nonne synger sangen», sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nonnen fra Sicilia har fått over 60 millioner treff på YouTube etter at hun var med i den italienske versjonen av «The Voice», der hun sang Alicia Keys «No One», som også er inkludert på hennes nye album: