Styrevedtak: Ingen kristen skole i Groruddalen i Oslo

Skolen klarer ikke å finne egnede lokaler - og rekker dermed ikke å starte opp før skolegodkjenningen utløper høsten 2016. – Fortvilende, sier styreleder til Dagen.

– Det føles ganske kjipt, for å bruke et slikt uttrykk, sier styreleder Arild Langtind ved Groruddalen kristne skole til Dagen.

– Vi har jo jobbet med dette i fire år nå, og hadde naturligvis håpet å komme i mål, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:Rektor uten skole og uten elever

Tiden renner ut

Sent søndag kveld sendte styrelederen ut følgende pressemelding angående Norsk Luthersk Misjonssambands (NLM) skoleprosjekt i Oslo-bydelen:

«Styret i Groruddalen kristne skole har siden våren 2012 arbeidet for å etablere en kristen grunnskole i Groruddalen. Vinteren 2014 ble vi godkjent av Utdanningsdirektoratet for 390 elevplasser, fordelt på 1. til 10. klasse.

Godkjenningen utløper etter 3 år, og vår siste mulighet til å starte skole på gjeldende godkjenning er høsten 2016. Hovedutfordringen vår har hele veien vært å finne egnede lokaler. Vi har i det lengste vært optimistiske på at dette ville la seg løse.

I respekt for elever og foreldre er det nå kommet en tid for å erkjenne at vi ikke har lykkes. Styret har i dag vedtatt at det ikke blir skolestart høsten 2016. Bakgrunnen for vedtaket er utelukkende knyttet til at vi ikke har klart å oppdrive egnede lokaler i Groruddalen.»

Alt på plass, unntatt skolebygget

Styrleder Langtind avslutter med å informere om at prosjektets fremtid vil bli avgjort på et kommende styremøte, og takker alle som har engasjert seg i saken.

– Vi føler vi har vært med på noe som alle har heiet fram, både NLM, andre organisasjoner, kommunen og politikere, sier Langtind.

– Og så kommer alt på plass utenom selve skolebygget, avslutter han.