Menneskesmuglere forsyner flyktninger og migranter med et skjema med detaljert informasjon om vilkårene i de enkelte EU-landene. På bildet er migranter som forsøker å komme om bord på et overfylt tog i Makedonia nær grensen til Hellas. Foto: Ognen Teofilovski / Reuters / NTB scanpix

Smuglere guider flyktninger ved å sammenligne EU-land

Menneskesmuglere forsyner flyktninger og migranter med et skjema med detaljert informasjon om vilkårene i de enkelte EU-landene.

Hvor lang tid tar det å få familiegjenforening? Hvor mye penger kan man regne med? Hvor lang tid tar det å få saken sin behandlet?

Det er spørsmål flyktninger får svar på i et skjema utarbeidet av menneskesmuglere, skriver Jyllands-Posten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dermed kan asylsøkere få et innblikk i forholdene før de velger en reisemål, framgår det av et ikke offentliggjort dokument fra EUs grensekontrollorgan Frontex.

LES: Frikirken gir milliongave til flyktninger

Skjemaet, som hadde en oversikt over land som Danmark, Tyskland, Nederland og Sverige, skal være fra i fjor og kunne finnes på en hjemmeside.

Danmarks integrasjonsminister Inger Støjberg mener opplysningene er bevis på at vilkårene spiller en avgjørende rolle for asylsøkernes valg av reisemål.

Derfor var det ifølge henne riktig av regjeringen å framsette et lovforslag om å sette ned den månedlige ytelsen til asylsøkere i et forsøk på å redusere antallet.

– Med dette papiret i hånden kan man rolig konkludere at oppholdsvilkårene har en betydning og at det hele er styrt av menneskesmuglere, sier Støjberg til avisen. (©NTB)

Les også
Forsoning i Midtøsten og hjemmeVisjon
Les også
FN-skip med nødhjelp har ankommet Aden
Les også
Lovpriser Guds skreddersømES-landsstevnet
Les også
Med sommerjobb for JesusES-landsstevnet
Les også
– Ulf Ekman er syk og forført av djevelen