Migranter som har blitt reddet av organisasjonen Leger Uten Grenser etter å ha krysset Middelhavet, skuer mot Sicilia. Foto: Reuters / NTB scanpix

Slovakia vil bare ha kristne syriske flyktninger

Slovakia mottar snart 200 syriske flyktninger fra leirer i Tyrkia, Italia og Hellas. Men nå stiller de krav om at de skal være kristne, ikke muslimer.

200 er kvoten Slovakia gikk med på å ta imot da EU fordelte 32.000 syriske flyktninger blant medlemslandene for å avhjelpe krisen i Sør-Europa.

Men lenge etter at dette var godtatt, kom de med det nye kravet om at flyktningene ikke skal være muslimer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I Slovakia har vi ingen moskeer. Derfor vil vi kun velge kristne, sier Ivan Metik, som er talsmann for Slovakias innenriksdepartement, til Wall Street Journal.

Overfor BBC unnskylder han seg med at Slovakia bare er et transittland, og at ingen ønsker å bli i landet.

Slovakias statsminister Robert Fico har uttalt seg enda klarere.

– Slovakia er et kristent land, og vi kunne ikke tåle en tilstrømning av 300.000-400.000 muslimske innvandrere som ville begynne å bygge moskeer over hele landet og forsøke å endre vår levemåte, sa han nylig til en østerriksk avis.

Slovakia har 5 millioner innbyggere, hvorav 0,2 prosent er muslimer.

FNs høykommissær for flyktninger UNHCR har bedt landene ha en inkluderende holdning når det gjelder flyktninger med annen kultur og religion.

Antall flyktninger ved EUs grenser er de siste månedene steget til 107.000, de fleste syrere, afghanere eller afrikanere.

Bare Tyskland regner med å ta imot rundt 800.000 asylsøkere i år. 10.500 av dem i henhold til den samme avtalen som har forpliktet Slovakia til å ta imot 200.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Bare kristne flyktninger?
Les også
Flyktningskip seilte fra Kos til gresk fastland
Les også
Syria-flyktninger, søndagsåpent og skatt
Les også
Trusler mot asylmottak ryster Sverige
Les også
Nærmere 900 menneskesmuglere pågrepet i Italia
Les også
Gryende diplomati for fred i Syria
Les også
To av fem sier ja til flere flyktninger