IMPONERTE: Fredag imponerte Morten Samuelsen dommerne i Norske Talenter med sangen «Bring him home». Foto: Skjermdump TV 2/Vimeo

Rørte dommerne med sang til broren

Han har sunget i kirker og på bedehus siden han var åtte. Fredag imponerte Morten Samuelsen dommerne i Norske Talenter med sangen «Bring him home».

VIDEO: Se Morten synge i Norske Talenter her

I ni år opptrådte Morten og tvillingbroren Espen sammen med faren på bedehusene rundt omkring i Rogaland og på Sørlandet. De laget tre kassettproduksjoner for Lynor, og brødrene var en del av mannskvartetten «5 staute».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En drøm

– Jeg har alltid hatt en drøm om å kunne leve av sangen. Sånn sett fungerer Norske Talenter som en arena der jeg får vist meg fram, sier han.

Morten rørte dommerpanelet med sangen «Bring him home» fra musikalen Les Miserables, og gikk videre med fire «ja».

– Den handler om å være medmenneske, og om å bry seg om hverandre i hverdagen. Det er ikke en kristen sang, men den betyr mye for meg. Den er fin rent musikalsk, i tillegg til at den har en vanvittig fin tekst.

På TV2 forteller Morten at det er en sang til broren, Espen.

– Livet er ikke en bein strek. Det ser jeg i eget og i andres liv. I teksten ligger det et sterkt ønske om å få tilbake noen som står deg nær, og få se den personen slik han var før, sier han til Dagen.

VIDEO: Se Morten synge i Norske Talenter her

Åpen om tro

Når Morten begrunner sangvalget for dommerpanelet, er han åpen om sin kristne tro.

– Vi har med en sterk Gud å gjøre, og vi må ikke glemme at han er en av de største legene vi har. I tøffe tider er det godt å vite at der er en som er sterkere, og som kan gjøre mer enn det vi forstår, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vurderte du å velge en kristen sang?

– Nei, og for min egen del vet jeg ikke om det hadde blitt helt ærlig. Den kristne sangen bruker jeg på mange andre områder og arenaer.

Målløse dommere

Morten Samuelsen sang så følelsesmannen og Norske Talenter-dommer Bjarne Brøndbo ble helt knust.

«Og det du gjør på slutten her, opp i den falsetten, det er i verdensklasse!»

Se også: Jubel for Jesus-sang i Norske Talenter

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Jubel for Jesus-sang i Norske TalenterNorske Talenter