Palestinas president Mahmoud Abbas (til høyre) fotografert sammen med Isaac Herzog, lederen for det israelske opposisjonspartiet Sionistunionen, i Ramallah tirsdag. Foto: Mohamad Torokman / Reuters / NTB scanpix

Ramallah kritiserer Hamas for Israel-samtaler

Den palestinske selvstyremyndigheten anklager Hamas for å føre hemmelige samtaler med Israel som vil ende i en permanent splittelse mellom Vestbredden og Gazastripen.

Arabiske medier og tyrkiske tjenestemenn har den siste uken blåst liv i ryktene om at Israel og den palestinske islamistbevegelsen som styrer Gazastripen, er i samtaler.

Målet med samtalene som angivelig pågår, skal være å inngå en langvarig våpenhvile mot at Israel fjerner sjøgrensen mot det palestinske området. Israel avviser påstanden blankt og sier israelske myndigheter verken har møtt Hamas-representanter direkte eller indirekte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Regjeringen i Ramallah på Vestbredden er imidlertid ikke overbevist og insisterer på at det pågår samtaler som kan skade palestinsk samhold.

– Det har pågått forhandlinger som er nær ved å munne ut i en avtale om en våpenhvile som skal vare imellom åtte og ti år, sier Palestinernes utenriksminister Riad al-Malki til France 24 tirsdag.

LES: Bønn demoniserer Israels motiver

President Mahmoud Abbas' parti Fatah – Hamas' rival – hevder Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair mekler i samtalene.

– Hamas-Blair-avtalen baner veien for splittelse og isolasjon av Gazastripen, sier Fatah-talsmann Ahmed Assaf, som mener en slik løsning vil forhindre opprettelsen av en palestinsk stat basert på 1967-grensene.

Les også
Iran avviser at atomavtalen vil gi USA innflytelse
Les også
Obama versus Netanyahu
Les også
Støtter festival, men ikke boikott
Les også
Guds finger med Israel
Les også
Vant Amanda - sier ja til israel-boikott