Partiet Jisrael Bejtenu med Avigdor Liberman (nummer to fra venstre) i spissen, demonstrere mot at det ikke er tillatt å dele ut Charlie Habdo-bladet i Israel.

Protesterer mot Charlie Hebdo-forbud i Israel

Partiet Jisrael Bejtenu, som ledes av utenriksminister Avigdor Liberman, ønsker å bruke bladet i sin valgkamp. Det har den israelske valgkomiteen nedlagt forbud mot. Nå tas saken til israelsk høyesterett.

Det franske karikaturbladet Charlie Hebdo med forsidebilde av profeten Muhammed, er blitt en varm potet i den israelske valgkampen.

Partiet Jisrael Bejtenu som ledes av utenriksminister Avigdor Liberman, ønsker å bruke bladet i sin valgkamp - og dele det ut på valgarrangementer. Det har imidlertid den israelske valgkomiteen nedlagt forbud mot. Dermed tar Liberman saken til høyesterett i Israel for å få omgjort forbudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Partiet planlegger å dele ut bladet til tilhørere på valgmøter, fordi bokhandlerkjeden Steimatzky har bestemt seg for bare å selge bladet på nett - og ikke i butikkene.

Steimatzky besluttet dette etter at det arabiske Knesset-medlemmet Masud Gnam (Forent Arabisk Liste) truet med å si at bokhandlerkjeden måtte stå til ansvar for følgene av salg av Charlie Hebdo-bladet.

Gjorde de det, krysset de en «rød linje» i forhold til israelske arabere og deres ledere, sa Gnam.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Demonstrerte

Torsdag troppet aktivister fra Jisrael Bejtenu opp i Independence Hall i Tel Aviv for å protestere mot forbudet om å distribuere det franske bladet.

De satte opp bord der bladet ble lagt ut og vist fram, uten at de delte ut bladet - på grunn av velgkomiteens forbud, skriver YnetNews.

I stedet ba de interesserte skriver under på en protest mot forbudet, med overskriften:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«I dag en avis, i morgen nasjonalsangen.»