KOMMER: Alle partilederne – her under debatten under Arendalsuka – deltar i ettermiddagens mars mot IS-volden, fr venstre Knut Arild Hareide (KrF), Trine Skei Grande (V), Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap).

Partiledere marsjerer mot IS-volden

Alle partilederne er med når flere flere tusen mennesker i ettermiddag demonstrerer mot volden som Den islamske staten (IS) utøver.

De politiske lederne slutter seg til det norske muslimske initiativet om å markere sin sterke motstand mot den rå brutaliteten som IS framviser i Irak og Syria og de påfølgende støtteerklæringene fra gruppen Profetens Ummah.

Politikere med

– Jeg velger å delta fordi jeg synes det er viktig å si fra om at denne typen verdier er totalt uakseptable, sie KrF-leder Knut Arild Hareide til NRK Dagsnytt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Partilederen mener IS misbruker religionen, og han uttrykker sympati med norske muslimer som ufortjent blir identifisert med verdier de ikke står for og tar avstand fra. Derfor deltar han imarsjen i Oslo, som starter på Grønland klokken 17 og ender opp foran Stortinget.

Stadig fleremelder seg på til demonstrasjonen via facebooksiden.

Les også:Statsminister Solberg taler på antiislamistisk demonstrasjon

Åpen for alle

Venstre-politiker Abid Raja, selv muslim, er også blant dem som har vært synlige i opptakten til marsjen og som har markert seg sterkt mot Profetens Ummah over lengre tid.

Han legger overfor Dagsnytt vekt på at marsjen er åpen for alle, uansett religion, livssyn eller politisk ståsted.

Les også: –Demonstrasjonen mot IS er et historisk vendepunkt