Israel har innledet en storstilt militæroperasjon på den okkuperte Vestbredden, for å finne de tre israelske ungdommer som ble bortført fra en bosetning 12. juni. Foto: Reuters / NTB scanpix

Palestinernes utenriksminister krever beviser for anklager

Den palestinske utenriksministeren Riyad al-Malki anklager Israel for å overreagere på bortføringen av tre israelske tenåringer på Vestbredden og krever beviser for påstanden om at Hamas står bak.

De tre israelske tenåringsguttene, to på 16 år og en på 19 år, ble bortført nær bosetningsblokken Gush Etzion på den israelskokkuperte Vestbredden 12. juni.

Israel anklager Hamas for å stå bak bortføringen og har satt i verk en storstilt militæroperasjon for å finne de bortførte ungdommene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Over 330 palestinere er pågrepet og to palestinske gutter på 14 og 19 år er hittil drept under den israelske militæroperasjonen.

Politiske motiver

Den palestinske utenriksministeren Riyad al-Malki anklager Israel for å overreagere og antyder at statsminister Benjamin Netanyahu kan ha politiske motiver.

– Tre gutter har forsvunnet, og som følge av dette har den israelske hæren tatt 300 palestinere. De har ødelagt over 150 palestinske hjem siden forrige uke, sier Maliki.

– Reaksjonen deres er hinsides all logikk, og det som gjør meg aller mest rasende er mangelen på reaksjoner fra verdenssamfunnet, sier den palestinske utenriksministeren.

Tåpelig

Han stiller spørsmål ved Netanyahus påstand om at Hamas står bak bortføringen av de tre ungdommene, en anklage Hamas kaller «tåpelig».

– Han kan ikke anklage en av partene uten å legge fram beviser. Om man ikke legger fram beviser for anklager, taper man saken, sier Maliki.

Fatah og Hamas inngikk nylig en forsoningsavtale, og begge grupper har siden sluttet opp om en overgangsregjering av teknokrater, utpekt av president Mahmoud Abbas.

Godtar ikke

Israel nekter å anerkjenne regjeringen fordi den har tilslutning fra Hamas, noe verdenssamfunnet derimot har gjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dersom det virkelig skulle vise seg at Hamas står bak denne bortføringen, vil det selvsagt true samlingsregjeringen. Vi kommer ikke til å godta at Hamas bruker og misbruker en slik forsoningsregjering, stikk i strid med det palestinske folks interesse, sier Maliki.

– Dersom Netanyahu har noen beviser for dette, så må han legge dem på bordet, krever den palestinske utenriksministeren.

Les også
80 palestinere pågrepet etter at tenåringer forsvant
Les også
Palestinerne nekter ansvar for kidnappede israelere
Les også
Bortføring opprører og engasjerer Israel
Les også
Palestinerne misbruker VM-logoen