Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Over 100 mindreårige flyktninger etterlatt på gaten i Göteborg

Den siste uken har menneskesmuglere forlatt over 100 enslige, mindreårige flyktninger i Göteborg, ifølge Sveriges Television (SVT). En gutt som trolig var en av dem, er funnet død.

Denne uken har det svenske Migrationsverket i Mölndal, sør for Göteborg sentrum, registrert totalt 206 enslige, mindreårige flyktninger.

– At det var i stand til å øke, tenkte jeg, men ikke i dette omfanget, det er eksepsjonelt, sier Pernilla Wallin i Migrationsverket til SVT.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge opplysninger SVT har innhentet, etterlater menneskesmuglere mindreårige flyktninger alene på gaten rundt om i Göteborg.

– Det er uvanlig mange på en gang, men det er slik det er hele tiden. Det er smuglere som tar dem inn, og deretter blir de overlatt til seg selv på forskjellige steder, sier Matilda Brinck-Larsen i Lillekärrs asylmottak nord for Göteborg.

Fredag ettermiddag opplyser politiet at en gutt som ble funnet natt til onsdag, er død. Politiet tror gutten var en enslig, mindreårig flyktning, men dette er ikke endelig bekreftet. Ingen er pågrepet i saken.

Les også
Fire barn, åtte kvinner og 59 menn funnet døde i lastebilen
Les også
– Tre pågrepet etter likfunn i ØsterrikeFlyktningkrisen i Ungarn
Les også
FN når ikke fram med nødhjelp til 420.000 syrere
Les også
Foreslår full omlegging av asylsystemet
Les også
PST koblet inn etter funn hos nye asylsøkere
Les også
Asylsøkere får mat og blir ønsket velkommen i Oslo