Byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke (t.v.), byrådsleder og leder i søkerkomiteen Stian Berger Røsland (bak), president i Norges idrettsforbund Børre Rognlien og varaordfører Libe Rieber-Mohn da de la fram kuttforslagene for vinter-OL i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Oslo kommune stanser OL-arbeidet

Oslo kommune trekker søknaden om statsgaranti og statstilskudd etter at det ikke lenger er noen realistisk mulighet for at Stortinget vil gå inn for et Oslo-OL i 2022.

– Oslo2022 er et prosjekt som har hatt overveldende støtte i Oslo bystyre, og som har fått tilslutning av byens befolkning gjennom den lokale folkeavstemningen i 2013. Jeg hadde håpet på et annet resultat i kveld og er selvfølgelig skuffet, sier byrådsleder Stian Berger Røsland etter at Høyres stortingsgruppe onsdag anbefalte å ikke gi statsgaranti til OL i Oslo i 2022.

Gerhard Heiberg: «Et slag i trynet»

«Kan ikke anbefale»

Høyres stortingsgruppe kan ikke anbefale at regjeringen går videre med en statsgaranti for en søknad om vinter-OL i Oslo i 2022. Gruppen var delt.

Se NRKs reportasje fra Stortinget:

– Gruppen var delt omtrent på midten, sier parlamentarisk leder Trond Helleland etter et gruppemøte som gikk over halvannen time over tiden onsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå regner jeg med at regjeringen ikke vil gå videre og tilrå statsgaranti, sier Helleland og får støtte fra sin egen statsminister.

– Jeg sa tidlig i prosessen at det er viktig med bred støtte. Det er ikke til stede, sier Erna Solberg (H) etter at stortingsgruppens vedtak er kjent.

– OL hadde vært kjempeflott og gøy, men det må være noe folket ønsker. Vi har også mye annet å bruke pengene på. Hadde det vært Lillehammer-stemning, ville det vært riktig å gå videre.

Partifelle og kulturminister Thorhild Widvey sier også at det ikke er grunnlag for å gå videre med så stor motstand. Også regjeringspartner Fremskrittspartiet slutter seg til det synet.

– Saken bør være ute av verden. Det vil være umulig for regjeringen å gå videre med dette nå, sier parlamentarisk Harald Tom Nesvik i Frp.

Les også
Heiberg: – Et slag i trynet
Les også
OL-etaten har brukt 175 millioner på Oslo-OL
Les også
OL-støtten faller ytterligere
Les også
Frp-lederen advarer mot Oslo-OL