Øivind Benestad

– Opplagt at mange som ikke til vanlig går i kirken, stemte ved valget

Øivind Benestad i Levende Folkekirke leser også tallene fra kirkevalget med stor interesse.

– I følge målinger som kom for noen uker siden, sa 37 prosent at de tenkte å stemme. Jeg er overrasket over at ikke tallet ble høyere, sier Øivind Benestad til Dagen.

– Rapportene fra valgdagen fortalte om lange køer ved en del valglokaler og behov for flere stemmesedler. Derfor er det nesten oppsiktsvekkende at ikke deltagelsen ble høyere, sier han og poengterer at de er store lokale forskjeller.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Oslo har for eksempel dobbelt så mange stemt i år som i 2011.

Benestad tar ikke den svake oppgangen som tegn på at det kun er de kirkevante som har gått til stemmeurnene.

– Det er helt opplagt at mange som ikke til vanlig går i kirken, stemte ved valget. Åpen Folkekirke har med drahjelp fra et nesten samlet media-Norge klart å motivere mange til å stemme. Vi er forberedt på at dette kan gå i gal retning i forhold til det vi står for, sier han.

Likevel er Benestad fornøyd med valgkampen og kampanjen som han og Levende Folkekirke har gjennomført.

– Vi har f.eks. vært i rundt 200 lokalaviser og regionsaviser med info-annonser. Innenfor våre rammer og ressurser har vi nådd ut maksimalt med informasjon, også på sosiale medier og via SMS. Vi har dessuten deltatt i alle debatter vi er blitt invitert til, både lokalt og i media, sier han.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
– Skulle gjerne sett et høyere tall
Les også
16,7 prosent stemte ved kirkevalget
Les også
Egenerklæring gir stemmerett i kirkevalgetKirkevalget
Les også
«Crazy ordning», sier statsviter
Les også
Tre formelle klager etter kirkevalget