Moren til israelsk-araberen Mohammed Said Ismail Musallam holder et bilde av sønnen. Ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) la tirsdag ut en video som angivelig viser Musallam bli drept av en gutt i tolvårsalderen. Foto: Reuters / NTB scanpix

Ny IS-video viser gutt likvidere israelsk araber

En ny video fra ekstremistgruppa IS viser angivelig en gutt i tolvårsalderen drepe en israelsk araber som er anklaget for spionasje.

Videoklippet som ble lagt ut tirsdag, viser en ung mann iført oransje drakt identifisere seg som 19 år gamle Mohammed Said Ismail Musallam. Han forteller hvordan han ble rekruttert av israelsk etterretning for å infiltrere Den islamske staten (IS) i Syria.

Han kneler mens han snakker, og bak ham står en gutt som ser ut til å være i tolvårsalderen, og en voksen mann. Mannen, som snakker fransk, kommer så med trusler mot jøder i Frankrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Videoen viser deretter hvordan gutten går foran fangen, roper «Allahu Akbar» (Gud er stor) og så skyter ham i pannen med en pistol. Han fortsetter å skyte også etter at offeret har falt i bakken.

I et intervju med AFP i februar avviste Musallams far at sønnen var israelsk agent.

– Min sønn er uskyldig. IS anklager ham for å jobbe for Mossad fordi han forsøkte å flykte, sa faren da.

En talsmann for den israelske sikkerhetstjenesten opplyser til AFP at Musallam på eget initiativ forlot hjemmet sitt i Øst-Jerusalem i oktober i fjor, implisitt at han ikke var sendt til Syria av israelske myndigheter.

Les også
Franskmann dømt for å ha hjulpet jente å dra til Syria
Les også
Sannheten om islam
Les også
Økende antisemittisme utfordrer selvbildet
Les også
Terrormistenkt: – Jeg har aldri drept noen
Les også
Solberg: – Må være forberedt på økt rekruttering til flere ekstremistiske miljøer