VITNESBYRD: Anny Donewald besøker menigheter og strippeklubber i USA for å gi sitt vitnesbyrd. Her taler hun til menigheten Citadel of Faith Covenant Church i Detroit, Michigan. Foto: Privat

Luksusprostituert møtte Jesus

Etter syv år i sex-industrien ble ateisten Anny Donewald (26) en kristen. Nå hjelper hun andre ut av prostitusjon og sex-trafficking.

Anny Donewald vokste opp i en familie med en far som var profesjonell basketball-trener. Da hun var 13 år gammel ble hun misbrukt av en av spillerne på laget faren trente. I frykt for å skade farens karriere holdt hun episoden for seg selv.

– Det var en beslutning som forgiftet meg, sier Donewald i et intervju med den amerikanske tv-stasjonen 700Club.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prøvde å komme fri

Som 19-åring vant hun en strippekonkurranse for amatører. Dette var begynnelsen på syv år i sexindustrien i USA hvor hun endte opp som luksusprostituert i Las Vegas og Beverly Hills.

– Det som bare skulle være et valg for en natt endte opp med å bli min livsstil. Jeg ble indoktrinert i en helt ny kultur, i sex-industrien, sier Donewald til tv-kanalen.

I denne industrien var penger målet og Donewald tjente mye penger. Men hun innså at hun solgte sjelen sin for pengene.

– Det var et ensomt øyeblikk da jeg innså det, sier hun.

Hun prøvde å komme seg ut av industrien blant annet ved å begynne å studere. Men Donewald falt tilbake gang etter gang.

Ba om et tegn

Da hun nærmet seg 26 år ble hun gravid. Hun følte seg ikke rede til å bli mor på grunn av måten hun levde på og bestemte seg for å ta abort. Selv om hun var ateist ba hun til Gud:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvis du likevel fins så ber jeg deg om at du må hindre meg fra å ta abort.

Donewand forsøkte å få en avtale om et inngrep fem ganger. Alle timene ble kansellert. Nå ønsket hun å finne ut hvilken gud som stod bak.

Bibelvers på telefonen

– En dag da jeg snakket med min søster på telefon hørte jeg noen ord i tankene mine. De kom igjen og igjen og jeg visste ikke hva de betydde, forteller Donewand.

Ordene var Matteus 4:16. Hennes søster var en kristen og hadde bedt for henne.

– Jeg spurte henne om hva Matteus 4:16 var, og hun svarte at det var et bibelvers.

Søsteren leste det opp for henne:

«Det folk som satt i mørke, har sett et stort lys. Over dem som bor i dødens land og skygge, har lyset gått opp.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hjelper andre sex-ofre

Donewald ble en kristen og kom seg ut av sex-industrien. Nå mener hun at sex-trafficking er i ferd med å bli en epidemi i USA.

– Stoff kan man selge en gang, men en kvinne kan man selge flere ganger, sier hun.

Derfor har Donewald startet organisasjonen Eves Angels, (Evas engler, journ.anm.) for å hjelpe andre kvinner ut av prostitusjon. Donewald har også et budskap til de som ønsker å hjelpe folk ut av sex-industrien, men kanskje har lett for å bli dømmende.

– Jentene i denne industrien er så dyrebare, men livene deres har tatt en gal retning. Alt de trenger, er en ny sjanse. Så la oss ikke demonisere dem. Det er grunner for at de har havnet der de er. Ingen jenter vokser opp med en drøm om å bli stripper, sier Donewald.

Les også
Slik rekrutteres de unge til sex-trafficking
Les også
Slik kommer folk seg ut av prostitusjonHjelpetiltak
Les også
Etterlyser satsing mot menneskehandel