STERK KOBLING: Prost Trond Bakkevig mener at det er de samme religiøse tekstene som brukes som begrunnelse for knivangrepet mot homoparaden i Jerusalem også brukes i striden rundt homoekteskap i Den norske kirke.

Kobler knivdrap og norsk homokamp

Prost Trond Bakkevig kobler knivdrapet under homoparaden i Jerusalem til homokampen i Den norske kirke.

I forrige uke ble seks personer skadet da en ultraortodoks jøde angrep en homoparade i Jerusalem. Den 16 år gamle jenta Shira Banki døde i helgen av knivskadene. Shira var for øvrig ikke selv homofil, men ville vise solidaritet med lesbiske og homofile venner.

– Et bakteppe

Den kjente og profilerte prosten i Vestre Aker i Oslo, Trond Bakkevig kobler på sin Facebook-side dette drapet til homokampen i sin egen kirke:

«En seksten år gammel jente ble drept av en ultraortodoks jøde da hun gikk i gayparade i Jerusalem. En av mine nære bekjente gikk rett bak henne da det skjedde. "Du hører ikke en kniv", sa han. Han så og må leve med det dette har gjort med han. Familien må leve uten datteren som ble offer for fordommer som florerer i alle religioner. Dette er bakteppet for den kampen vi også har i Den norske kirke. Som også må bli et interreligiøst anliggende», skriver prosten på Facebook.

LES: – Jeg kunne ha blitt det neste offeret

Det var nettstedet ABC Nyheter som først refererte Facebook-meldingen til Bakkevig.

Samme tekster

Nettstedet har også bedt prosten utdype hvilken kobling han mener det er mellom knivdrapet og homokampen i Den norske kirke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er den koblingen at homofile tradisjonelt diskrimineres i alle religioner som jeg kjenner til, og at det innenfor religiøse tekster finnes sterke utsagn mot homofili, sier Bakkevig til ABC Nyheter.

– Det er den samme type tekster den ultraortodokse jøden bruker som argument for knivstikking i Jerusalem, som brukes for å forhindre at homofile får gifte seg i norske kirker, sier han.

Han innrømmer at det er stor forskjell på å være uenige om i synet på homofili i Den norske kirke, og å stikke med kniv.

– Men ingen som observerer homofiles situasjon i dag - og for så vidt århundrene som ligger før oss - kan unngå å se tekster som fremmer fordommer. Derfor kreves det et oppgjør med disse tekstene, sier Bakkevig til ABC Nyheter.

Les også
Går for å finne seg selv
Les også
Valgforsker tror homodebatt er viktig for kirkevalget
Les også
Flere overgrep mot jøder i Storbritannia
Les også
Terror mot homofile
Les også
Shira (16) død etter knivangrepet i Jerusalem