KrF-leder Knut Arild Hareide (39) giftet seg lørdag med Lisa Maria Larsen (28) i Lund kirke på Moi i Rogaland.

Knut Arild Hareide gift i Lund kirke

KrF-leder Knut Arild Hareide (39) giftet seg lørdag med Lisa Maria Larsen (28) i Lund kirke på Moi i Rogaland. 

Bryllupsfesten ble holdt senere på dagen på Lundheim folkehøgskole i Lund kommune nær grensen til Vest-Agder.
Hareide overrasket de fleste med å synge Halvdan Sivertsens «Bruremarsj fra Lødingen» mens bruden gikk opp kirkegulvet, skriver VG. Han ble akkompagnert av Elvira Nicolaisens far på orgel.

Blant de mange som gratulerte brudeparet, var tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland.
- Jeg er helt sikker på at dere kommer til å få det kjempefint, bare dere husker på å ta vare på hverandre og tar dere tid til hverandre, sa Haugland.
- Det var en rørende og flott vielse. Jeg står sammen med Knut Arild når vi har landsmøter, så jeg vet han kan synge. Men jeg måtte tørke en tåre da jeg skjønte at det var han som sang, sa partiets nestleder Dagrun Eriksen.Råd fra mamma og pappa

Mamma og pappa Tordis og Ragnar var naturligvis svært stolte over sin yngste sønn, Knut Arild. Men i et intervju med Dagen bedyrer de at ikke vil gjøre forskjell på barna. Dermed rykket hun inn en annonse om forlovelsen mellom Knut Arild og Lisa tidligere i år. En annonse som fikk hele Medienorge sin oppmerksomhet.
- Vi må jo behandle ham som de andre sønnene, forteller hun, og vielsesannonse hører med til det.

Lisa Maria gifter seg med en partileder med all travelheten det innebærer. Foreldrene til Knut Arild skjønner problematikken og har derfor noen råd til Lisa Maria.
- Knut Arilds engasjement har han nok arvet fra oss. Som et råd til Lisa Maria vil jeg si at det nytter ikke å sitte hjemme og være bitter fordi ektemannen er travel. Jeg tror det er lurt å være engasjert selv også, sier Tordis, som selv har vært engasjert i Bømlo Krf, på bedehuset, skolen og mer.

Hemmelig kjærlighet

Knut Arild traff Lisa Maria for første gang i 2005, men deres veier skiltes da hun flyttet til USA.
- For noen år tilbake dro han plutselig til USA, vi visste ikke helt hva han skulle der. Helt tilfeldig møtte nabojenten på ham foran Det hvite hus i Washington. Hun fortalte oss at han var sammen med en jente, men Knut Arild fortalte aldri hvem det var, forteller moren. I ettertid viste det seg at han hadde besøkt sin store kjærlighet.

- Broren Steinar har sladret og sagt at han hadde en jente, men det tok lang tid før vi fikk vite hvem det var, fortsetter hun. Steinar og Knut Arild har bodd sammen stort sett hele livet. Frem til i dag har de delt leilighet i Oslo. Selv om Knut Arild gifter seg i dag blir ikke storebroren kvitt ham, ferske herr og fru Hareide skal nemlig bygge sitt første hjem sammen i kjellerleiligheten på Steinars nye hus.Tok selv rattet

Blant gjestene i bryllupet lørdag var også tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Også tidligere nestleder i KrF, Inger Lise Hansen, var å se på kirkebakken da Lisa Maria henviste lederen for Stortingets transportkomité til passasjersetet mens hun selv tok rattet på bilen da ferden gikk til Lundheim folkehøgskole.