I løpet av 2014 rev kinesiske myndigheter ned ca 400 kors på kirketak i provinsen Zhejiang øst i landet. Foto: Skjermdump fra Youtube

Kinesisk pastor fengslet etter protester mot fjerning av kirkekors

En pastor som reagerte på myndighetens fjerning av kors fra kirketakene i det østlige Kina, ble tirsdag dømt til ett års fengsel.

Dette melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Huang Yizi skal være den første som er blitt dømt for å motsette seg Zhejiang-provinsens intense kampanje for å fjerne kors fra kirker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I løpet av 2014 rev myndighetene ned ca 400 kors på kirketak i provinsen fordi de mener kirkene har brutt byggeforskriftene.

Kirkegjengere og menneskerettighetsforkjempere mener derimot at kristne blir rammet fordi kirkens raske vekst utfordrer det regjerende kommunistpartiet.

Pastor Huang ble pågrpet av politiet i fjor sommer. Han tok med seg en gruppe fra menigheten til en kommunal bygning og krevde svar om et sammenstøt i juli der bevæpnede politistyrker angrep flere menighetsmedlemmer med stokker. Angrepet skjedde mens en gruppe fra menigheten hadde holdt en våkenatt i kirken for å hindre politiet å ta ned korset fra kirkebygningen.

Pastorens advokat, Zhang Kai, hevder at Huang ikke forstyrret ro og orden, men i stedet spilte en meklerrolle.

I retten forsvarte Zhang Huangs aktivisme og hevdet at den var berettiget fordi myndighetene brøt loven ved å prøve å fjerne korset med makt, uten lovhjemmel.

Les også
Her faller en av Kinas største kirker i grusSanjiang-kirken
Les også
Alarmen går i Kina