To barn fotografert utenfor ødelagte bolighus på Gazastripen. Foto: AFP / ROBERTO SCHMIDT / NTB Scanpix

Journalister anklager Hamas for trakassering

Utenlandske journalister som har dekket krigen på Gazastripen i sommer, anklager Hamas for trakassering og for å ha framsatt trusler mot dem.

Organisasjonen Foreign Press Association (FPA) kom mandag med en sterk protest der den anklager Hamas-representanter for å hindre journalistene i å utføre arbeidet sitt, opptre bøllete og truende og benytte uortodokse metoder overfor utenlandske journalister som har dekket krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen.

Les også: Hamas´ terrorhåndbok beviser bruk av sivile

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Internasjonale medier er ikke partiske organisasjoner og kan ikke bli hindret i å rapportere som følge av trusler og press, noe som igjen vil føre til at deres lesere og seere blir nektet et objektivt bilde fra bakken, heter det i klagen fra FPA.

Les også: Journalister våget ikke fortelle sannheten i Gaza

– Ved flere tilfeller har utenlandske reportere som har jobbet på Gazastripen blitt trakassert, truet eller blitt tatt inn til avhør på grunn av saker eller informasjon de har rapportert om via nyhetsmedier eller sosiale medier, skriver FPA videre.

Utenlandske journalister som ikke våget å formidle det de så og opplevde, forteller nå at Israels påstander om Hamas sin bruk av menneskelige skjold var sanne.

På toppen av denne siden kan du se hvordan et indisk TV-team - i smug - filmet klargjøringen - og oppskytingen av en rakett rett ved et hotell i Gaza.

Les også
En ekte fred i IsraelMIFF
Les også
Journalister våget ikke fortelle sannheten i Gaza
Les også
– Græsvik gjør det vanskelig for seg selv
Les også
Obama: – Gazastripen kan ikke forbli avskåret