Kvinner skal ikke vise øyne, hevder en ekstremistgruppe i Syria. Her et bilde fra Afghanistan.

Jihadister krever at syriske kvinner dekker seg helt til

Jihadistene som kontrollerer store områder øst i Syria, krever at kvinner bærer heldekkende plagg slik at ingen deler av kroppen synes, ifølge en syrisk eksilgruppe.

«Det er helt forbudt for kvinner å vise øynene sine», heter det i et skriv som er spredt blant befolkningen i de delene av provinsen Deir al-Zor som kontrolleres av ISIL.

Jihadistgruppen kaller seg nå Den islamske stat (IS) etter at den også har erobret store områder nord i Irak. Tidligere har gruppen innført samme kleskodeks for kvinner i den irakiske storbyen Mosul.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Kristne kastes ut av Mosul

Det er eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som har fått tak i kunngjøringen. Der står det også at kvinner ikke får lov til å ha på seg åpne abayaer, en tradisjonell svart kjole, slik at klær med farger vises under.

«Abayaer må ikke være dekorert med perler, paljetter eller andre ting», heter det videre. Kvinner har heller ikke lov til å gå med høye hæler.

Det fremgår av skrivet at «alle som bryter reglene, vil bli straffet», men det står ikke noe om hva straffen er.

Deler av provinshovedstaden i Deir al-Zor, som bærer samme navn som provinsen, er også under ISILs kontroll. Der har gruppen i tillegg offentliggjort et skriv som forbyr bruk av vannpipe, tobakk og sigaretter, ifølge SOHR.

Les også
Syria et kjerneområde for jihadister
Les også
Jihadister kritiserer ISILs kalifat
Les også
Frankrike vil gi asyl til kristne irakere